1950 yılında İnegöl´de doğan Hikmet Şahin, 1976-1986 yıllarında öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik mesleğini bırakarak mobilya ve orman ürünleri malzemeleri ticaretine başladı. 1994 yılında İnegöl Belediye Başkanlığı´na seçildi. 1999´´da İnegöl Belediye Başkanlığına ikinci kez seçildi ve İnegöl Spor Kulübü Başkanlığını da üstlendi. 28 Mart Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 04 Kasım 2009 tarihinde işyerinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, 11 Kasım 2009 tarihinde hayatını kaybetti.

İnegöl ve Bursalılar, bir çok noktasında önemli hizmetlere imzasını atan Hikmet Şahin´i unutmuyor. 2009 yılındaki seçimlerde AK Parti´den aday gösterilmeyince Demokrat Parti´den aday olan ve uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hikmet Şahin ölüm yıldönümünde anıldı.

Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman sosyal medyadaki mesajında, "Vefatının sene-i devriyesinde Bursamıza önemli hizmetler veren Büyükşehir Belediye Başkanlarımızdan Hikmet Şahin´i rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta eski hocası için sosyal medyada yayınladığı mesajda, "Rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanımız, değerli büyüğüm Hikmet Şahin´i vefatının 8. sene-i devriyesinde rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim