Müşerref-Muzaffer Sa

Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulunun 'Give Me Your Hend'  (Bana Elini Ver) projesi kapsamında İnegöl'e gelen Hollanda'nın Heemskerk şehri öğrencileri, dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Başkanlık koltuğunda oturmanın nasıl bir duygu olduğunu merak eden Hollandalı öğrenci Gamze Karakuş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın izni ile başkanlık koltuğunda bir süre oturdu.
4 öğretmen 10 öğrenciden oluşan Hollandalı öğrenci gurubu, Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Satılmış’ın nezaretinde dün saat 12.00'de Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.
Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu proje sorumlu öğretmeni Ramazan Turgut, De Burghtweijt Basisschool Okulu Proje sorumlu öğretmeni İsmail Karataş ile öğrencilerin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Satılmış, 'Give Me Your Hend' projesi kapsamında Hollanda'nın Heemskerk şehrinde faaliyet gösteren De Burghtweijt Basisschool ile ortak bir proje yaptıklarını belirterek, "Nasıl birlikte yaşayabiliriz şeklinde bir projeydi. Bu proje kapsamında 2011 yılı Mayıs ayında 15 öğrencimiz ile birlikte Hollanda'ya giderek, okulumuzu ziyaret ettik. Şimdi de onlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle iadeyi ziyarette bulundular. 1 hafta boyunca İnegöl'de kalacaklar. İnegöl'ümüzü ve Bursa'mızı en iyi şekilde tanıtacağız. Aynı zamanda bu proje kültürler arası yakınlaşmayı hedeflediğinden, konuklarımızı İnegöl'deki farklı kültürlerle kaynaştıracağız" dedi.
TAHTA AYAKKABI GÖSTERİSİ YAPACAKLAR
Hollanda'lı ekibin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılacağını bildiren Satılmış, "Bayram törenlerinde tahta ayakkabı gösterisi yapacaklar. Aynı gün saat 13.00'de İnegöl AVM'de bir program hazırladık. İnegöl AVM meydanında da bir gösteri yapacaklar. 24 Nisan 2012 Salı günü okulumuzda özel bir şenlik yapacağız" şeklinde konuştu.De Burghtweijt Basisschool okulu Proje sorumlu Türk kökenli öğretmeni İsmail Karataş ise, "Grubumuzda her ırktan öğrencimiz var. Öğrencilerimiz katılacakları etkinliklerde gösteriler yapacaklar. İnegöl'de bulunmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl'e gelen yabancı öğrencileri İnegöl'de ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, "İlçemizin güzelliklerini sunmaya, şehrimizi tanıtmaya çalışacağız. Bu ve benzeri projeleri çok uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Nihayetinde Hollanda Avrupa'nın önemli ülkelerinden bir tanesidir. Türkiye'de her geçen gün gelişen konumuyla, dünya sathında söz sahibi olmaya başlayan ve gerçekten ciddi mesafe kat eden bir ülkedir. Dolayısıyla Hollanda'da yaşayan yoğun bir şekilde Türk nüfusunun olduğunu da biliyoruz. İki ülkenin her anlamda ilişkilerini artırmaması için hiç bir gerekçe yok. İnşallah bu ve benzeri projeler, bu ilişkileri artıran önemli unsurlardan bir tanesi olur, diye düşünüyorum. Yabancı öğrenciler, kentimizde yapılacak  23 Nisan törenlerine katılacaklar. İnanıyorum ki, ilçe halkı da bunlardan istifade edecek. Ayrı bir renk oluşturacaklar. İnşallah mutlu bir şekilde İnegöl'den ayrılacaklar" dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, Hollandalı öğretmen ve öğrencilere İnegöl'ü anlatan plaket ile çeşitli hediyeler verirken, konuk öğrenciler de  kendi ülkelerine ait hediyeler takdim ettiler.

 

Editör: TE Bilişim