Avrupa Birliği Uyum

Avrupa Birliği Uyum Süreci, Hayat Boyu Öğrenme Programları, Comenius Projesi çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulunun daveti üzerine İnegöl’e gelen Hollandalı öğrenci kafilesi dün sabah saat 10.30’da Kaymakam Durmuş Gençer’i makamında ziyaret etti.

Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu Müdürü Avni Okumuş, Hollanda Merlet Koleji öğretmenleri Gül Gençalioğlu ve Willem Grotenhuis Ten Harkel ile 10 öğrenciyi Kaymakamlık toplantı salonunda ağırlayan Kaymakam Durmuş Gençer, “İnegöl’ü ziyaretinizden ötürü mutluluk duydum. Öğrencilerimiz bu tür gezilerle güzel kültürlerimizi paylaşma imkânı buluyor. Çok ülke gezdim. Hollanda gezdiğim ülkeler arasında beni en çok etkileyen yerlerdendi. Sevgi kardeşlik ve barış adına büyük bir adım attığınızı düşünüyorum” diyerek, İnegöl’ün yapısı ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi.

Hollandalı öğrencilerin Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu öğrencilerinin evlerinde kaldığını söyleyen müdür Avni Okumuş, ziyaret öncesi iki okulun öğrencilerinin internet üzerinden tanışmalarının sağlandığını söyledi. İnegöl kültürünü tanıtmak açısından bir dizi geziler gerçekleştirdiklerini kaydeden Okumuş, kültürel ve tarihi mekânların yanı sıra İnegöllü bazı fabrikalara da ziyaretler yapıldığını bildirdi.

Hollandalı öğrenci kafilesinin öğretmenlerinden Willem Grotenhuis Ten Harkel ise İnegöl’de çok iyi karşılandıklarını, kendilerini çok rahat hissettiklerini söyledi. Projenin çok verimli geçtiğini ifade eden Willem Grotenhuis Ten Harkel, projede emeği geçen tüm birimlere teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Kaymakam Durmuş Gençer, misafir öğrencilere İngilizce olarak hazırlanmış olan Bursa’yı  tanıtan Kitap ve CD ile kalem hediye etti.

Editör: TE Bilişim