RAMAZAN AYI, 11 AYIMIZI YENİDEN İNŞA ETMEK ADINA GELMİŞ BİR AYDIR

Ramazan ayının her şeyden önce 11 ayın sultanı olarak ifade edilen mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirten İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Ramazan ayı arınmayı, temizlenmeyi, yeniden imar ve inşa olmayı ve yaradılış gayemizi hatırlamayı, dahası Kur’an'ın indiği ay olması nedeniyle, Kur’an ile irtibat kurmayı, imsak ve iftar bilincini öğreten bir aydır. Cehennemden kurtuluş olan 11 ayın sultanı bu Mübarek Ramazan dilimi, elbette Kur’an’ın indirildiği, orucun farz kılındığı, hayır hasenatların toplumun tüm kesimiyle bir yaşam tarzına dönüştüğü bir ibadet mevsimi, kulluk iklimi ve dua zamanıdır. İmsakı, iftarı, sahuru, teravisi, zekatı, yardımlaşması, vaazı, ilim, hikmet, hayır, dua, tövbe, istiğfar ve kulluğun her çeşidini bir harmoni olarak hayatımızda yaşandığı bir kulluk ve ibadet mevsimi Ramazan, bizi 11 ayımızı yeniden inşa etmek adına gelmiş bir aydır. Ramazan aydır muhasebe, murakabe ayıdır. Birlik ve beraberliğimizin yeniden keşfedildiği bir zaman dilimidir. Dahası Ramazan ayında komşuluk ilişkilerimizi, akrabalık bağlarımızı restore etme adına da inşallah yeniden bir plan, program yapma ve hesaba donanma zamanıdır. Ramazan ayının Müslümanlar açısından gerek ferdi, gerek ailevi, gerek devlet-millet planında yapacağı güzellikler, katacağı fevkalade artı değerler inşallah söz konusu olacaktır. Bu nedenle Ramazan'ı cemiyet planımızda anlarken, ihya ederken, bunu aynı zamanda geleceği programlama noktasında da bir karar mevsimi olarak değerlendirmek durumundayız” diye konuştu.

RAMAZAN'I GERÇEK MANADA YAŞAMAK

Güzel, “Eski hatalardan tövbe etme, vazgeçme, yeni güzellikler ile hayatımızı güzelleştirme ve yapmadığımız vazifeleri yapar hale gelme adına da Ramazan'ı inşallah gerçek manada kavramalıyız. Bütün kardeşlerimize orucu anlatırken söyleyeceğimiz şey şudur, orucu gerçek manada bir imsak ve iftar bilinci ile anlamak, takvaya bizi götürecek bir yol olarak kavramak, Ramazan ayınıda bir mektep görüp, gerek bedenen, gerek ruhen, gerek hafıza olarak her birinin bir eğitimden geçirilmesi için bir terbiye metodu olarak değerlendirmemiz hususunda hepimize düşen görevler olduğunu ihmal etmemeliyiz. Ramazan'ı gerçek manada yaşamak, geleceğin hakiki manada planlanmasını, geçmişinde hatadan kurtulmasını sağlayan bir emniyet sibopu, bir kurtuluş reçetesi olarak bilmemiz gerekir” dedi.

EZAN BAŞLADIĞINDA YEME, İÇMEYİ KESMELİYİZ

İnegöl’de 4 camide hatimli teravih kılınacağını ifade eden Kazım Güzel, “İbadeti, ibadet bilinci ile şuurla idrak etmeliyiz. Ayrıca ezanlarla beraber yeme içmeyi bırakın. Ezan devam edene kadar yeme içmeye devam etmek gibi bir yanlışa kapılmayın. Nasıl ki, ezan okunduğunda iftar ediyor, orucu açıyorsak. Ezan başladığında da yeme içmeyi kesmeliyiz. Camileri cemaat olarak şenlendirmeliyiz, mukabelelere yönelmeliyiz. Çocuklarımız ve ailelerimiz ile birlikte camilere koşmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi devamlı kılmalıyız. Bu yıl Süleymaniye, Yıldırım, Küba ve Somuncu Baba Camilerimizde hatimle teravih kılınacaktır. Herkesin şimdiden Ramazan'ını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim