İnegöl Şoförler ve O

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı B.Edip Acar, otomotiv sektöründe ikinci kez uygulanan ÖTV indirimi 30 Eylül 2009 tarihinde sona ereceğinden, ekonomik anlam da yeni bir çöküntü yaşanmaması, ülkenin yeni bir kriz dalgası altında kalmaması için Hükümetin desteğini sürdürerek, tıpkı Avrupa’da olduğu gibi ‘Hurda Araç Teşviki’ getirmesini talep ettiklerini bildirdi.

Yaşanan küresel kriz nedeniyle 2009 yılı başlarında ekonomik anlamda otomotiv ihracatı ve iç satışları felce uğrayınca, Hükümetin 15 Mart 2009  tarihinde ÖTV  (Özel Tüketim  Vergisi) oranında indirim yaptığını hatırlatan Başkan B.Edip Acar, “Üç aylık ilk indirimin sonunda vergi indirimi bir miktar daha azaltılarak süre üç buçuk ay daha uzatılmıştı. Yapılan bu indirim, 30 Eylül 2009 tarihinde sona ermektedir. Ancak piyasaların özellikle otomotivde mutlak suretle desteğe ihtiyacı vardır. Bu nedenle de hurda indirimi bir an evvel yürürlüğe sokulmalıdır” dedi.

Yapılan bu indirimler ve Hurda Teşvikler ile getirilen  aflar sayesinde ekolojik dengede de önemli rahatlama meydana geleceğini ileri süren Acar, zira bu eski araçların motor silindir hacimleri itibariyle havayı kirletmelerinin, doğal çevreye zehirli  gazların yayılmasının önüne geçileceğinin altını çizdi.

Şuanda Türkiye genelinde trafikte 2 milyon 158’i binek olmak üzere yaklaşık 3 milyon adet 16 yaş ve üzeri araç bulunduğuna dikkat çeken Başkan Acar, hurda teşvikini daha güvenli ve çevreye daha uyarlı araçların trafiğe girmesine destek sunacağını ve bu tarz teşviklerin yeni teknoloji ürünlerinin kullanılmasını hızlandıracağını, buna paralel olarak ise ekonominin de canlanacağını düşündüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilişim