AK Parti’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin, beklenilenin aksine başvuru yapmadı. Şahin’in aday olmaması siyasi bir taktik olarak değerlendirilirken, diğer taraftan sosyal medyada Bursaspor ile ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.
Genel seçimlerde milletvekili adayı olmayan, ancak aktif siyasetin içinde yer alan Hüseyin Şahin’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması bekleniyordu. Bir süredir Ankara’da aktif çalışmalar yapan eski vekil Şahin’in AK Parti tarafından belirlenen başvuru süresinin son gününde dosyayı Genel Merkeze ya da AK Parti İl Başkanlığı’na vermesi bekleniyordu.
Edinilen bilgiye göre Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin’in hafta başında aday adayı başvurusu yapmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Hüseyin Şahin'in Ankara’da ki temaslarından sonra böyle bir karar aldığı konuşuluyor.
Şahin, yaklaşık 5 ay öncede Genel Merkez tarafından kendisine farklı görevler verileceği şeklinde de açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti aday olmayanlar arasından da Başkan adayı belirleyebiliyor. Bir kısım Şahin’in bu nedenle aday adayı başvurunda bulunmadığını, bir kısım ise siyasete ara verdiği şeklinde düşünüyor.
BURSASPOR’A YEŞİL IŞIK
Bu arada Şahin, sosyal medya hesabından “Güçlü Bursa, Güçlü Bursaspor” adıyla bir video paylaşımında bulundu. Koyu bir Bursaspor taraftarı olan Şahin’in siyasete bir süre ara vereceği, hatta Bursaspor’a başkan aday olabileceği konuşuluyor. Henüz resmi bir açıklama yapmayan Şahin’in siyasi geleceğiyle ilgili yapacağı değerlendirmeler ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim