İlk yarının son iç s

İlk yarının son iç saha maçında konuk ettiği Trakya temsilcisi Lüleburgaz’ı, özellikle ilk yarıda müthiş bir oyun ile tam anlamıyla kendi yarı sahasına hapsederek orta alana bile çıkma fırsatı vermediği müsabakanın sonunu getiremeyen İnegölspor, son dakika golü ile kaybettiği puanlarla hedeften adım adım kopuyor. Zirvedeki ekip ile arasındaki puan farkı 9’a çıkan Bordo-Beyazlılarda umutlar ikinci devrede yakalanabilecek seri galibiyetlere bağlandı.

Bayrampaşa deplasman galibiyetini, evinde ağırlayacağı Lüleburgaz galibiyeti ile taçlandırmak isteyen İnegölspor, taraftar desteğini arkasına aldığı müsabakanın ilk 45 dakikasında konuk ekibe nefes aldırmadı. Rakip kaleyi ve savunmayı bunaltan baskısı ve ardı arkası kesilmeyen şutları ile skor üstünlüğünü yakalamak isteyen temsilcimiz, bunda başarılı olamayınca devre golsüz beraberlikle sona erdi. İkinci yarıya silkelenerek çıkıp biraz daha derli toplu gözüken konuk ekip, nadir geliştirdiği ataklarla İnegölspor kalesini yoklamasına rağmen, beklenen gol 67. dakikada Serhat’tan geldi. 63. dakikada oyuna dahil edilen Serhat, topla ilk buluşmasında rakip fileleri havalandırarak İnegölspor’u 1-0 öne geçirdi. Öne geçmesine rağmen oyunu ikinci ve üçüncü bölgede tutarak ikinci bir golün peşinde koşan Bordo-Beyazlı ekip, dakikalar 90’ı gösterdiğinde tam anlamıyla yıkıldı. Sinan’ın kademe hatasından gelen gol, sezonun en keyifli ve etkili futbolunu gölgelerken, iki puanı da alıp götürdü. Evinde puan hovardalığını sürdüren İnegölspor ile zirveyi paylaşan ekipler arasındaki makas bir hayli açıldı.

Maçın ardından basın mensuplarının karşısına geçen İnegölspor Teknik Direktörü Nafi Bilaloğlu, son dakika golüyle kaybedilen puanların üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Lüleburgazspor karşısında ilk yarıda, sezonun en etkili futbolunu ortaya koyduklarını belirten Teknik Direktör Nafi Bilaloğlu ise, “Pozisyon üretme adına, bayağı pozisyon ürettik. İkinci yarıda tempomuz düştü ama baktığımız zaman bu yarıda da önemli pozisyonlarımız var. Bunları değerlendirebilseydik sonuç farklı olabilirdi. Son dakikaya kadar maçı bırakmamak futbolun içinde var olan şeylerdir. Kazansaydık çok iyi olacaktı. Şimdi hedefimiz alabildiğimiz kadar fazla puan almaktır. İlk yarıda ve oynayacağımız ikinci dönem maçlarda hedeften kopmamaya çalışacağız. Play-off olmazsa, Klasmandan hedefimize ulaşmayı istiyoruz” dedi. İstedikleri şeyleri yapabilecek hüviyete bürünmeye başladıklarını dile getiren Bilaloğlu, “İlk yarıyı seyredenler futboldan, mücadeleden zevk aldı diyebilirim. Ama bu oyunu sadece birinci yarı değil, ikinci yarıya da yaymamız gerekiyor. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bilaloğlu, iç sahada maç kazanamamanın gerekçelerini ise şu şekilde açıkladı; “Önemli olan pozisyon üretebilmektir. Deplasmanlarda daha fazla pozisyon üretiyoruz. İlk defa içerde bu kadar çok pozisyon ürettik. Demek ki doğru yoldayız. Pozisyon üreteceksiniz, bunları yavaş yavaş gole çevireceksiniz. Bundan sonraki kayıpların telafisi zor olur, çok sık kaybedersen aradaki puan farkı açılır. Üç puanlı sistemde seri yakalamak önemlidir. Beraberlik, galibiyet şeklinde de olabilir, galibiyet galibiyet şeklinde de olabilir. Hedefimiz üst taraftan kopmamak. Birinci yarı ve ikinci yarı olabildiğince fazla puan almaya çalışacağız.”

Editör: TE Bilişim