İFOR Fuarcılık taraf


İFOR Fuarcılık tarafından, Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı atölye ve dersliklerine alınan makine-ekipman ve oluşturulan 2 adet bilgisayar sınıfı, dün düzenlenen törenle açıldı.

Dün saat 11.00'de düzenlenen törene Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İFOR Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı, İnegöl mobilya sektörünün ağırlıkta olduğu bir sanayi şehri olduğunu belirterek, "İnegöl’e ayak uydurmak  üzere Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak yoğun çalışma temposu içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızın artık meyvelerini veriyor olması da bizleri mutlu etmekte ve tüm yorgunluğumuzu almaktadır. Bilindiği gibi İnegöl'ümüz mobilya sektörünün ağırlıkta olduğu bir sanayi şehri. Bir organize sanayi sitesi bulunan ilçemizde çok yakında ikinci bir organize sanayi sitesi de kurulmuş ve faaliyete geçmiş olacaktır. Dolayısıyla bu durum sayıca daha çok, daha nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacı doğuracaktır. Bu durum da bizim işimizi daha iyi yapmamız, daha çok çalışmamız anlamına gelmektedir. Bu sorumluluğumuzu yerine getirirken, ihtiyaç duyacağımız makine ve ekipmanların sadece devlet imkanları ile temin edilebilmesi mümkün değildir. Tam bu noktada başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın gayretleri ve değerli sanayicilerimizin katkıları çerçevesinde İFOR yönetimince okulumuz Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı atölye ve dersliklerine 1 Adet Çizerli ve Frenli Daire Testere Makinesi, 1 Adet Yatay Freze Makinesi, 1 Adet Vidalı Kompresör, 4 Adet Modüler Toz Emme Sistemi ve 36 Adet Bilgisayar alınarak, omuzlarımızdaki bu yük bir nebzede olsa hafifletilmiş oldu. Kendilerine eğitime, okulumuza dolayısıyla geleceğimize yapmış oldukları bu değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin bölgenin en güzel ve donanımlı okullarından birisi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "Okulumuz UMEM kapsamına alınmış ve Bakanlık katkılarıyla da diğer ihtiyaçları giderilmiş olacaktır. Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bölgenin en güzel ve donanımlı okullarından birisi. İnegöl, bir sanayi kenti. Bakanlığımızın ve Avrupa Birliğinin normları dikkate alınarak, Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerin yüzde 65, diğer liseler de okuyan öğrencilerin ise yüzde 35 olması gerekir. Bizde İnegöl olarak mesleki eğitim gören öğrenci sayısı yüzde 63'tür. Yani 2 puanlık bir farkımız kaldı. Bu oran Bursa'da yüzde 60, Türkiye genelinde ise yüzde 50'dir. İnegöl, Mesleki Eğitime büyük önem vermekte ve Meslek Liselerimiz hızla artmaktadır. Örneğin İnegöl'de 3 tane Endüstri Meslek Lisesi, 2 tane Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi gibi okullarımız da bu çalışmaya destek vermektedirler. Ben bu kapsamda İnegöl'de birkaç Meslek Lisesi daha açılması için gayret gösterilmesi kanaatindeyim" diye konuştu.

İnegöl'ün mobilya üretiminin merkezi ve üssü olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da, "İnegöl, Türkiye'nin Mobilya Başkentidir. İnegöl mobilya işletmeleri, fabrikaları ve imalatı konusunda da ülkemiz genelinde en üst sıralardadır. Ancak, kalite, Ar-Ge ve yetişmiş eleman konusunda, İnegöl Mobilyası ve mobilyacısının her geçen gün kendisini yenilemesi gerekmektedir. Bu kapsamda İFOR, gerek düzenlediği fuarlarla, gerek ülke ve dünya çapındaki tanıtım çalışmaları ile üzerine düşeni fazlası ile yerine getirmektedir. Bu gün de, görünürde küçük ancak mobilya geleceği açısından büyük bir olay için buradayız. İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi okul yönetimi tarafından bizden talep edilen makine ve ekipmanların teslimini gerçekleştiriyoruz. İFOR Yönetim Kurulumuzun da desteği ile Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'ne 'Mobilya ve iç Mekan Tasarımı Alanı'nda kullanılmak üzere bilgisayar ve makine ekipman desteğinde bulunduk. Peki, okulumuza ne bağışlarda bulunduk? Teknik programları da yüklü olan 36 tam donanımlı bilgisayar ki, bu bilgisayarlar, Mobilya ve iç Mekan Tasarım Alanındaki 2 dersliğe yerleştirildi. Döşeme bölümü işlerinde ve hava ile çalışan makinelerde kullanılacak Vidalı Osc 30 Kompresör, CNC makilerinden çıkan talaşları toplamak için kullanılan 1'i büyük 4 adet Toz Emme Ünitesi, Sunta ve benzeri malzemelerin kesimi için kullanılan Mızrak Çizicili Yatar Daire Testere, ahşap ve benzeri malzemelerin etrafına şekil vermek ve daha birçok mobilya işlerinde çok amaçlı kullanılan, 52000 Yatay Freze. İFOR olarak meslek lisemize bağışladığımız, bilgisayarlar 40 bin lira, makine-ekipman ise yaklaşık 42 bin 500 lira olmak üzere toplam bağış maliyetimiz 82 bin 500 liradır. İnegöl Mobilyamız artık usta-çırak ilişkisinin yanında, işin okulunda yetişmiş ustaları ile kaliteyi yakalayacaktır. Ben İFOR yönetimine teşekkür ederek, bağışladığımız bu malzeme ve ekipmanın okulumuza, öğrenci ve öğretmenlerimize ve gelecekte yetişecek mobilya ustalarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

İş arayana artık bu memlekette iş olduğunu ifade eden Kaymakam Durmuş Gençer ise, "2. OSB'de açılan fabrikaları gezdim. Bana orada teknik eleman ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. İş var ama çalışan yok. Buna hem çok sevindim hem de üzüldüm. Demek ki, iş arayana artık bu memlekette iş var. Ama biraz daha nitelik gerekiyor. Bu okulda UMEM kapsamında İş-Kur ile birlikte 4 tane kurs açtık. Hatta kurslarımız istihdam garantili kurslardı. İnegöl'ümüzde uzmanlaşmış meslek dallarına ihtiyaç var. Bakanlığımız, TOBB Başkanlığı gibi bir oluşumla UMEM projesini geliştirdi. Bu, Türkiye genelinde 111 okul merkezine sanayinin ihtiyacı olan uzmanlık isteyen konularda eleman yetiştirmek üzere modernizasyon projesiydi. 111 okulun üzerine 10 okul daha ilave oldu. Bursa'da 3 okulla beraber 121. olarak da bu okulumuz dahil oldu. Bu projeye başladık. 1 milyon 40 bin lira ödenek çıktı. Gerekli modernizasyonlar yapılacak. Bunun üzerine İFOR'un mobilya bölümüne böyle bir katkı sağlamış olması, gerçekten takdire şayandır. Biz artık okulumuza sahip çıkıyoruz. Bütün tarafların burada olması bir örnektir. Modernizasyon, sanayicimizin ihtiyacı olan iş gücünün meslek liselerinden teminin de bu büyük bir çığır açacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı atölye ve dersliklerine alınan makine-ekipman ve oluşturulan 2 adet bilgisayar sınıfı, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Editör: TE Bilişim