İnegöl’de MODEF, MOD

İnegöl’de MODEF, MODEF EXPO, TARGAF ve benzeri fuarların organizasyonunun yürüten  İnegöl Fuar Organizasyonları (İFOR) şirketi tarafından, 2-8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek MODEF EXPO fuarı’nda stant açacak İnegöllü mobilya üretici ve satıcılarının, satış faaliyetleri konusunda daha etkin olmalarını desteklemek amaçlı seminerler düzenleniyor.

Üç kez  düzenlenmesi planlanan Bilgilendirme Seminerlerin ilki, önceki gün saat 15.00’de Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün çok amaçlı salonunda  gerçekleştirildi.

ANKA Danışma Grubu NLP Uzmanı Resul Şafak Keklik’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Satışta Etkili İletişim Teknikleri’ konulu seminere, 60 mobilya firması sahipleri ile bu firmaların Pazarlama sorumluları katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan İFOR İşletme Müdürü İsmail Bilican, 2-8 Kasım 2009 tarihleri arasında Kültürpark içerisindeki Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan MODEF EXPO fuarına hazırlanma konusunda bilgilendirmek istediklerini, ayrıca üretici ve satıcı esnafların normal günlerde de satış faaliyetlerinde daha etkin olmadıkları kanısına vardıklarından dolayı bu doğrultuda bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirterek, “İFOR olarak mobilya sektörü ve pazarı konusunda tecrübesi kanıtlanmış olan, Türkiye’de saygın birçok kurum ve kuruluşa danışmanlık eğitimi sunan Anka Danışmanlık firması ile MODEF EXPO öncesi üçlü eğitim semineri düzenlemeyi uygun gördük. Bu eğitim seminerlerinin ilk halkası olan ‘Satışta Etkili İletişim Teknikleri’ başlıklı seminerimizi Anka Danışmanlık firmasından eğitmen Resul Şafak Keklik’in anlatımıyla gerçekleştiriyoruz. 21 Ekim 2009 Çarşamba günü ‘Mobilya’da Tüketici Beklentileri’, 22 Ekim 2009 Perşembe günü ise ‘Temel Pazarlama Kavramları’ konulu seminerlerimizi 15.00–18.00 saatleri arasında yine Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnegöllü mobilyacılarımızı seminerlerimize bekliyoruz” dedi.

‘Satışta Etkili İletişim Teknikleri’ konusunda bilgilendirme yapan ANKA Danışma Grubu NLP Uzmanı Resul Şafak Keklik ise, ilk olarak katılanlara yabancı bir filmin mobilya satışı konusunu anlatan bölümünü izletti.  Keklik, katılımcılardan filmin içinde geçen önemli olayları not almalarını istedi. Kağıtlara yazılan notları tek tek okuyan Keklik, Seminerin sonunda filmin içeriğindeki önemli olayları doğru şekilde yazan katılımcıya ‘Satışın Küçük Kırmızı Kitabı’ adlı kitabı hediye etti.

Uzman Şafak Keklik, katılımcılarda, kişisel yeteneklere ek olarak davranış tekniklerinin ne kadar etkili olduğu algısını oluşturmak, bugünün rekabetçi ortamında müşterinin seçeneklerini oldukça fazlalaştırmak, işletme sahiplerinin, pazarlama yöneticilerinin ve satışçıların, satış tekniklerine ek olarak müşterinin satın alma niyetini de yönetmelerinin gerektiğini vurguladı.

Beyinin ‘alın Lobu’ kısmının, insanla hayvan arasında olan farkı gösterdiğini belirten Keklik, “Beyinin alın lobu, kalp atışları arttığında yani, stres, panik, baskılarda devre dışı kalır. Devre dışı kaldığında, yapacağımız işi kavrayamayız. İş konusunda çabalamak değil inanmak önemlidir” diye konuştu.

Müşteriler tarafından aranan özellikleri ise şöyle sıraladı; “Yapılan bir araştırmaya göre müşterilerin bir ürünü almasına etken, satıcının özü sözü bir olması, güven ve farklılıktır.”

Etkili satış tekniklerinin, etik olarak kullanıldığı zaman hiçbir problemin olmayacağını, satıcının ürününü ne şekilde nasıl satacağını bildiği takdirde, o ürünün her halükarda satılacağının altını çizen Keklik,  “Neyi, ne şekilde nasıl satacağımızı bilmek, etkili satışı kendine model almış herkes bunu mutlaka uygulamak durumundadır. İletişim becerileri ve iletişim teknikleri bir satıcının olmazsa olmazları arasındadır. Şöyle ki, çok durgun bir müşteri karşısında sizin kıpır kıpır gözükmeniz müşterinin gözünde artı bir avantajdır. Biz buna zıtlıkların uyumu da diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Keklik, müşteriyi ürünü alma konusunda ikna etme yetisinin doğru dinlemek ve anladığını belli etmek, iyimser olmak, önyargılardan kurtulmak, değer yargılarına saygılı olmak, hatalardan çok başarıları görmek, iletişim becerisini geliştirmek, beden dilini doğru kullanmak, baskılayıcı değil cesaretlendirici olmak, karşıdakinin sözünü kesmemek, adil olmak, esprilere dikkat etmek, tutarlı olmak, kişilere seçme hakkı tanımak, utandırmamak, övmek, onaylamak, yalan söylememek, nezaket sınırlarını zorlamamak, ismiyle hitap etmek, dış görünüşüne özen göstermek, gülümsemek, övünmemek, başkalarını kötülememekten geçtiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim