Hocakoy barajının tamamlanması noktasında beklenen haber geldi. İnegöl'ün 50 yıllık su ihtiyacını Karşılayacak olan Hocaköy İçme Suyu barajı için ihale kararı alındı. 
Geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmaları duran Hocaköy İçme suyu barajı, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in girişimleriyle yeniden ihale edilecek.
DSİ genel Müdürlüğü tarafından 17 Haziran 2021 tarihinde ihale edilecek olan barajın 1200 günde bitirilmesi hedefleniyor.
Açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, "Bursa ve İnegöl kamuoyuna saygıyla duyurulur;

Hocaköy Barajında mutlu son.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgi ve teveccühü, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kıymetli destekleriyle Hocaköy Barajı ihale sürecine girdi.

İçmesuyu amaçlı İnegöl Hocaköy Barajı, Bursa ilinin güneydoğusunda, Sakarya Havzası Göksu Çayının membaında İnegöl ilçesinin yaklaşık 5 km güneyinde Aliağa deresi üzerinde yaklaşık 363,50 m talveg kotlarında yer almakta. Yüzde 37 fiziki gerçekleşmesi sağlanan Hocaköy Barajı ile alakalı Mayıs ayından bu yana bakanlık nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde İnegöl Hocaköy Barajı Tamamlanması Yapım işi 4734 sayılı KİK 19.maddesine göre ihale edilecektir. 
İhale sonrasında işin 1200 gün içinde yapılması planlanmaktadır. 

İnegöl halkımız için son derece önemli olan bu projenin hayata geçmesi safhasında yanımızda yer alan, bize desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız olmak üzere ilgili kurumumuza, bağlı birimlerine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah nice güzel projelerin müjdelerini yine sizlerle paylaşmaktan büyük keyif duyacağımı belirtiyor, içimde bulunduğumuz kapanma süreci ve mübarek ayın hürmetine zor zamanlarımızı geride bırakarak yolumuza devam etmeyi diliyorum." dedi. 

Editör: TE Bilişim