Yapılan istatistikle

Yapılan istatistiklerin, savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ortaya koyduğunu,  dünyada bugün 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuğun bulunduğunu, sadece Irak işgali boyunca yaklaşık 5 milyon çocuğun yetim ya da kimsesiz kaldığını ileri süren İHH İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin,  İnsan tacirlerinin, organ ve fuhuş mafyalarının, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğunun tüm insanlığa, özellikle de Müslümanlara düştüğünü söyledi.

İHH İNİYAD olarak bu bilinçle çalışmalarını sürdürdüklerini, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, beş kıtadan yetim ve korunmasız çocukların, meslek ya da bir yuva sahibi olup, kendi ayakları üzerinde durana kadar ellerinden tutmaya çalışacaklarını vurgulayan Halil İbrahim Zengin,  “İHH İnsani Yardım Vakfı şemsiyesi altında, şimdiye kadar dünyada 36 ülke ve bölgede 23 bin 282 yetim çocuğumuza ulaştık. Ayrıca faaliyet sahamız olan 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocuklarımızın mağduriyetlerini, eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını giderme gayretindeyiz. Sponsor Aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına aldığımız ya da yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, derdine ortak olduğumuz bu çocuklarımız, hayırsever ailelerinin katkılarıyla geleceğe umutla ve güvenle bakıyorlar” dedi.

Sürdürmekte oldukları yetim çalışmaları çerçevesinde, 1 Şubat-31 Mart 2012 tarihleri arasında, dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak, bir bilinç ve farkındalık oluşturmak, hayata geçmeyi bekleyen yeni yetim projelerini gerçekleştirmek, mevcutların denetimlerini yapmak ve yeni projelerin fizibilite çalışmalarında bulunmak için bir kampanya düzenlediklerini belirten Zengin, “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” adlı kampanya ile dünyanın çeşitli bölgelerinde bakımını üstlendikleri yetim çocukları, Türkiye’den sponsor aileleri ve gönüllülerle buluşturacaklarını, yetimleri, gönüllüleri, bağışçıları, sağlık görevlileri ve basın mensupları ile kendi ülkelerinde, ailelerinin yanında ya da kaldıkları yetimhanelerde ziyaret edeceklerini kaydetti. 

16-31 Mart 2012 tarihleri arasında, bu kampanya ile en az 5 bin yeni yetim çocuğu düzenli destek kapsamına dahil etmeyi hedeflediklerini bildiren Zengin,  “Kampanyamız, dünyanın 36 ülke ve bölgesinde yetimlerimizle buluşup kaynaşmak, onlara moral desteği vermek ve daha çok çocuğa yardım ulaştırmak için yeni imkânlar sağlayacak. Ayrıca çocuklarımızın sorunlarını yerinde gözlemleyerek, çözüme yönelik yeni projeler gerçekleştirmek için geçen sene ilkini düzenlediğimiz ‘Yetim Dayanışma Günleri’nin ikincisini de kampanyamız çerçevesinde 16-31 Mart tarihleri arasında idrak edeceğiz. Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde 23 ülkeye ziyarette bulunulacak, 13 ülkede ise planlanan faaliyetler partner kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek. Bu bölgelerde ihtiyaç durumuna göre, kıyafet, kırtasiye, kitap, oyuncak, battaniye, yatak ve gıda yardımları, sağlık taraması, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ailelerine kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için dikiş makinesi, susam öğütme makinesi, sağmal hayvan temin edilmesi ya da işletebilecekleri mini dükkanlar açabilmeleri için destek sağlanması, yetim evlendirme programları, sünnet organizasyonları, piknik, deniz ve havuz programları, bisiklet ve uçurtma etkinlikleri, toplu yemek organizasyonları, hayvanat bahçesi ve doğal parklara ziyaretler, çocuklarla hem eğitici hem de eğlence amaçlı aktiviteler gerçekleştirilecektir. Ayrıca bölgelerden gelecek talepler üzerine her bölgenin kendi ihtiyaçlarına ve kültürel dokusuna uygun faaliyetler ve yardım çalışmaları organize edilecektir” diye konuştu.

Her çocuğun gelecek günler için bir umut olduğu bilinciyle çıktıkları bu yolda, basın mensuplarının ve tüm  İnegöllülerin, yetim ve kimsesiz çocuklara yönelik duyarlılığının oluşmasında gereken özveriyi göstereceğinize yürekten inandıklarına vurgu yapan Halil İbrahim Zengin, “16-31 Mart  2012 tarihleri arasında  bizde İHH İNİYAD olarak, “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyası kapsamında 21 Mart 2012 Çarşamba günü Yetim Dayanışma Günü yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. Şimdiden tüm İnegöl Halkını Yetim Dayanışma Günümüze davet ediyoruz” dedi.      

Editör: TE Bilişim