Önceki akşam Sani Konukoğlu Konferans Salonun düzenlene toplantıya İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yönetim kurulu ve oda üyeleri katıldı.

İÇ PAZAR TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

Toplantının açılış konuşması yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan oda olarak, meslektaşlar arasında dayanışmayı artırmanın yanı sıra ihracat potansiyelini yükselten kuruluşların çoğaltılması gerektiğine inandıklarını ifade ederek, “Mobilya sektörünün daha gelişmiş bir seviyeye ulaşması için iç pazar tek başına yeterli değil. Bunun için ihracatımızı muhakkak artırmalıyız. El işi mobilyada bizimle yarışacak ülke yok. İhracat şansımız, bant mobilyaya göre çok daha fazla ancak bunu teknoloji ile birleştirerek yapmamız lazım. Madeni mobilya, cam, seyyar ve bant mobilya ürünlerimizin benzerlerinin gelişmiş ülkelerde bizim perakende fiyatımızın 3-4 katına pazarlandığını görüyoruz. İnternet, bütün sektörlerin iş yapma tarzlarını etkiledi. Bu gerçeklik büsbütün ortadadır. Dijital ortamda dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki firmaların bir tuşla birbirini bulabilmesini sağlayan www.b2bgate.net sitesi pratik kolaylıklar sağlayan yeni nesil bir uygulama. Bu uygulamanın üyelerimiz için büyük fayda sağlayacağını öngörüyoruz” dedi.

KOBİ’LERİMİZ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK İHRACATA VE YENİLİĞE AÇIK OLMALI

B2B GATE Genel Müdürü Harun Yazıcı ise, ihracatçının yaşadığı zorluklar ve genel talep üzerine sitenin kurulduğunu dile getirdi. İşletmeden işletmeye ticaret anlamı taşıyan B2B ile e-ticaret pazarında dil ve satış ağı problemlerini ortadan kaldırarak, firmaların uluslararası piyasalara açılabilmeleri ve ihracatlarını artırmaları için çalıştıklarına değinen Yazıcı, “İhracatta zaman ve mekan olgusunu ortadan kaldıran e-ticaretin bir kolu olan B2B pazarı, gelişmiş ülkeler seviyesinde olmasa da Türkiye’de de büyümesini sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz günler de gösteriyor ki, ülkemizin dövize ihtiyacı var. Bunun için de firmalarımızın ihracat yapması gerekiyor. Maalesef, şu anda B2B e-ticaret pazarında gelişmiş ülkelerin çok gerisindeyiz. KOBİ’lerimiz internet üzerinden yapılacak ihracata ve yeniliğe açık olmalı, çünkü bu anlayış ihracatımızı geliştireceği gibi firmalarımıza uluslararası piyasada rekabet avantajı da sağlayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim