İnegöl'ün dış ticare

-Mobilyacılar Odası Başkanı Ayhan, İnegöl’ün 2011 İhracat Rakamlarını Değerlendirdi-

"İhracatımızın yüzde 50 artmasını bekliyoruz"

İnegöl'ün dış ticaret rakamları açıklandı. 2010 yılına göre İnegöl’ün ihracatı bu yıl yüzde 21 artarak, 676 milyon 127 bin 625 dolara çıktı. 2011 yılı ihracat rakamlarını değerlendiren İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, iddialı konuştu.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl'ün mobilya ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu kaydetti. Mobilya sektörünün ihracatının yüzde 23 artışla 176 milyon 553 bin 18 dolara yükseldiğini ifade eden Ayhan, TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı, İnegöl Gümrük Müdürlüğü ve İnegöllü girişimci mobilyacılarla, önümüzdeki sene mobilya ihracat rakamlarının yüzde 50 artacağını iddia etti.

ARTIŞ BEKLİYORDUK

Bu yıl ki ihracat rakamlarının olumlu yönde olacağını, artacağını beklediklerini kaydeden Ayhan, "Bu yıl rakamlarının artmasını zaten bekliyorduk. Mobilya piyasamız her geçen gün artıyor. Önceki yıl, yani 2010 yılında mobilya ihracat rakamımız 140 milyon dolarlardaydı. 2011 yılında ise 176 milyon dolara çıktı. Yani yüzde 23 arttı. Bu gerçekten sevindiricidir" dedi.

ARTIK PİYASA OLUŞTU

Artık İnegöl mobilyasının dünya piyasasının yerini aldığını ifade eden Ayhan, "100'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Artık dünya bizi yavaş yavaş tanımaya başladı. Mobilyacılar olarak mobilyamızın tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

FUARLAR ÇOK ETKİLİ OLUYOR

İhracat rakamlarının artması noktasında her yıl düzenlenen fuarların etkili olduğuna işaret eden Ayhan, "MODEF ve  MODEF EXPO fuarlarımız, hem yurt içi hem yurt dışı müşterilerle bağlantılarımızı sağlıyor. Bu da satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor. Bu yıl İnegöl'den İMOB fuarına 80 firmamız katıldı. Farklı illerdeki ve yurtdışındaki fuarlara katılmak da, mobilyacılarımıza büyük bir katma değer katıyor" şeklinde konuştu.

HEDEF İHRACATTA YÜZDE 50 ARTIŞ

Mobilya sektörünün önüne büyük bir hedef koyduğunun altını çizen Ayhan, "Her geçen yıl ihracat rakamlarımız artıyor. Her sene yüzde 30'a yakın artış oluyor. Ama önümüzdeki sene yüzde 50 artış olacağını düşünüyoruz. Neden çünkü, mobilyacılarımız artık girişimler yaparak dünyaya ve ülkemizde mobilyamızı tanıtıyorlar. Ayrıca bunun yanında kısa bir süre önce kurulan TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı, geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımı ile hizmete açtığımız İnegöl Gümrük Müdürlüğü, ihracat rakamlarımızın artmasında büyük etken olacaktır. Test laboratuarımız kalitemizi tescilleyerek, ürünlerimizin dünya sathında yer almasını sağlayacak. Gümrük Müdürlüğümüz, ihracatlarımıza destek vererek, şehrimizin mobilya sektörüne büyük katma değer katacaktır" ifadelerini kullandı.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI DEĞİL, HEP ÇIKIŞTAYIZ

Mobilya sektöründeki ihracat rakamlarının inişli, çıkışlı değil, her zaman çıkışta olarak istikrarlı bir gidiş sağladığına dikkat çeken Ayhan, "Sektörümüzün olumlu yönde ilerlemesine katkı da bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim