İnegöl Belediyesi´nin DOSTUM (Doğa Sporları Turizm Merkezi) kapsamında Oylat ikiz kayalıklarında yapımını sürdürdüğü kaya tırmanışı rotaları oluşturma çalışmaları sürüyor. Bir yandan da bölgede yapılan çalışmaları yakından takip eden doğaseverler, henüz çalışmalar tamamlanmadan Oylat ikiz kayalıklarında tırmanışlara başladı.

İLK TIRMANIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumartesi günü şehir dışından gelen bir grup doğasever, İnegöl Belediyespor Dağcılık Kulübü sporcularıyla birlikte Oylat ikiz kayalıklarında tırmanış gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile Meclis Üyesi Nedim Bayram da doğaseverlerin bu ilk faaliyetini ikiz kayalıklara çıkarak oradan takip etti. Rota oluşturma çalışmalarıyla ilgili de devam eden çalışmalar yerinde görüldü.

TIRMANIŞ PARKURLARI SPOR TURİZMİNİ DE TETİKLEYECEK

Tırmanışları izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, bölgedeki çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. DOSTUM projesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yiğit, “İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen DOSTUM (Doğa Sporları Turizm Merkezi) projesi kapsamında Oylat ikiz kayalıklarında yapımı devam eden kaya tırmanış rotaları çalışmalarını bugün yerinde inceliyoruz. Dağcılık branşımızla alakalı rotalar oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. İnegöl Dağcılık Kulübü ile yapmış olduğumuz çalışmalar son hızıyla devam sürüyor. Ben bu çalışmalara destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnegöl´ün ve bölgenin turizm merkezi konumunda bulunan Oylat´a yeni değerler kazandırmak ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışı turistlerin bölgemizi tercih etmeleri aşamasında bize artı sağlayacak olan Oylat tırmanış parkurları, kaplıca turizminin yanı sıra bölgede spor turizmini de tetikleyecektir. İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı Antrenörü Bülent Aktaş, Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörleri Hasan Hüseyin Boğaz ve Doğan Palut tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yaklaşık 1 aylık süre zarfında bölgede 25 adet tırmanış rotası hayata geçirilirken bu sayının, çalışmalar tamamlandığında 50´ye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

DOĞASEVERLER GELMEYE BAŞLADI

Yiğit, “Rotaların henüz tamamının hayata geçirilmemesine rağmen bölgemizde ve Türkiye genelinde bulunan birçok dağcı ve tırmanıcı Oylat kayalıklarında gerçekleştirilen çalışmaları ilgiyle takip ederek ziyaretlerde bulunuyorlar. Bu da bizim çalışma azmimizi ve heyecanımızı artırıyor, bölgeye yapılan yatırımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Biz henüz burada çalışmaların sonuna gelmeden şehrimizden ve çevre illerimizden burayı duyan doğaseverler bugün burada tırmanış yapıyor. Biz de hep beraber onların faaliyetlerini izledik. İnşallah rotalarımız da tam olarak oluştuğunda daha çok sporcumuz buraya gelerek dağcılıkla ilgili faaliyetlerini yapacaklar” diye konuştu. VEDAT BAYKAY

 

Editör: TE Bilişim