İnegöl ile Bursa arası  karayolu üzeri Babasultan mahallesi (köyü) yol ayrımı mevkiinde meydana gelen tek taraflı kazada, yol kenarındaki kanala düştükten sonra yeniden yola çıkan ancak toparlanamayan özel otomobil, takla atarak yol kenarındaki fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada aynı aileden 5 kişi yaralanırken, ikiz kardeşlerden birisi hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, 16 JU XXX plakalı özel otomobil ile Bursa’dan Ankara istikametine seyir halinde olan sürücü 45 yaşındaki N.B.’nin yönetimindeki özel otomobil, Kestel ilçesine bağlı Babasultan mahallesi (köyü) yol ayrımında, yolun sağındaki kanala düştü. Sürücü N.B., özel otomobili kanaldan çıkartmayı başarsa da, kontrolü elinde tutamadı. Takla atan özel otomobil, yaklaşık100 metreilerideki fabrikanın bahçe duvarına çarparak ancak durabildi.

Hurdaya dönen özel otomobildeki sürücü N.B., eşi 38 yaşındaki C.B., ikiz çocukları 15 yaşındaki İlyas B. ile Faruk B. ve akrabalarının çocuğu 16 yaşındaki Furkan B., yaralandılar.

Kaza nedeniyle olay yerine hemen 112 Acil Servis Ambulansları, İtfaiye Arama Kurtarma ekibi sevk edilirken, yaralılar sağlık, itfaiye, Bölge Trafik ekipleri ve yoldan geçen araçların sürücü ve yolcuları tarafından araçtan çıkartıldı. Yaralıların müdahale beklerken sıcaktan etkilenmemesi için vatandaşlar tarafından ceket tutulup gölgelik yapılarak ve otobüs durağına alınarak korunmaya çalışıldı. Yaralı halde ambulans bekleyen sürücü N.B., “Normal gidiyordum, hiçbir şey yoktu. Nasıl olduğunu anlamadım, şarampole düştüğümü hissettim” dedi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek, buradaki işlemler sonucunda  tedavi altına alındılar.

Kaza nedeniyle İnegöl ile Bursa arası karayolu üzeri Bababultan mevkiinde trafik akışı ambulanslar ve diğer ekiplerin geçişi için durdurulunca, kısa sürede uzun araç  kuyruğu oluştu. Ambulansların yaralıları alıp olay yerinden ayrılmaları, kaza yapan özel otomobilin kaldırılmasının ardından yolda trafik akışı yeniden normal olarak sağlanmaya başlandı.

İKİZLERİ ÖLÜM AYIRDI

İnegöl Devlet Hastanesi yoğun bakımında yapılan tüm müdahalelere rağmen, ikiz kardeşlerden Faruk B. hayatını kaybetti. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu, olayla ilgili gerekli tahkikatın sürdüğü belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim