İnegöl Köyler Arası

İnegöl Köyler Arası Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (İKODER), köylere yönelik yaptığı seminerlerin ardından, köy okullarına yönelik desteklerini de sürdürüyor.

İKÖDER,  İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin tarafından açılışı yapılan Çeltikçi köyü İlköğretim Okulu Kütüphanesine kitap yardımında bulundu.

Konu ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Caner Demirel, “Dernek olarak köylümüzün gelişmesine yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Daha önce köylerimizde hayvancılık üzerine seminerler yaptık. Köydeki çocuklarımız da büyüdüklerinde babalarının yerlerini alacaklar. Onların da daha bilinçli daha bilgili bir şekilde yetişmesi için, köylere yönelik eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Çeltikçe Köyü İlköğretim Okulumuzun da kitap sıkıntısı olduğunu öğrendik ve elimizden geldiğince yardımda bulunduk. Bu şekilde eğitime desteklerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Köylerdeki çocuklar ülkemizin geleceği, bu çocuklara yatırım yapmamız gereklidir” dedi.
Çeltikçi köyü İlköğretim Okulu Müdürü Memet Aslan’da, kütüphanenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, şimdi çok güzel bir kütüphaneye sahibiz. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebileceğiz. Onların eğitimi için ne gerekiyorsa, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim