İnegöl’ün il olma talebi desteklenmeli
Manav Yörük Türkmen Fedarasyonları  yönetimi, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu İnegöl de ağırladılar. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Manav Yörük Türkmen Federasyon’unun davetlisi olarak Ortaköy Kervan Sarayı’nda fedarasyon üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda Kösen, İnegöl’ün il olma konusuna  STK’ların ve AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in de destek vermesi gerektiğini söyledi.
Manav Yörük Türkmen Fedarasyonları başkanı İsmail Kösen İnegöl’ün il olma isteğini ifade ederek AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve diğer milletvekillerinden de ferdi olarak bu sürece destek vermeleri gerektiğini söyledi. 
YAPILANLARI UNUTMADIK
Ziyarette konuşan İsmail Kösen ”81 Numaralı plaka Düzceye verildiği 1999 yılından bu güne il olmayı bekleyen İnegöl halkına siyasiler tarafından zaman zaman hedef plaka numarası verildi zaman zaman seçim arifelerinde İl sözü verildi. Mevcut Hükümetlerimizin 2000 yılından bugüne değin ilave il yapma düşüncesi bir türlü olmadı. Şehrimizde siyasi ve sivil kuruluşlar heyetler kurup platformlar oluşturup Şehrimizin gelişmesine çok büyük katkı koyacak İl statüsüne geçiş için ciddi emekler verdiler bunların hiç birini unutmadık ve unutmayız. İl olma uğruna olan çabalarımızın siyasi boyutları ve kazanımları siyasilerin bileceği işlerdir bizim bunları yorumlamak ve bunlardan bir sonuç çıkarmak gibi bir niyetimiz ve fikrimiz yoktur.”
“Geçen hafta BURSA milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlı Hanım tarafından Meclis’te dile getirilen İl olma isteğimizin iktidar partisi milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel hanımdan ve diğer Bursa milletvekillerimizden de bu hususta teşkilatları ve ferdi olarak ta gayret sarf etmelerini bekliyoruz.”
82 PLAKAYI TALEP EDİYORUZ
“Bizde İnegöl merkezli kurulan büyük bir nüfus kitlesini temsil eden MYM Türkmen boyları Federasyonu ve bağlı dernekleri olarak İnegöl’ümüzün İl olmasını ve plakasının 82 olmasını talep ediyoruz.”
STK’LARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
“Geçmiş dönemlerde de zaman zaman dile getirilen il olma isteğimiz bir çok siyasi ve STK’lar tarafından benimsenmiş ancak bir türlü sonuçlanamamıştır bunun bir çok sebebi vardır ancak en büyük sebebin bu isteğimizin olmaz yapılmaz denilip zaman zaman küllenen ateşi sadece bu tür açıklamalarla taze tutulmaya çalışılıyor olmasındandır.Bu defa sürecin kesintiye uğramadan tekrar tekrar mecliste dile getirilmesini tüm siyasi parti temsilcilerimizden talep ediyor ve bekliyoruz.”
İnegöl’ün il olması konusunda konuşan Kayışoğlu ilk seçimde kazandıklarında İnegöl’ü il yapacaklarının sözünü verdi.
Kayışoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı“Ankara’dan ayağımın tozu ile başkanımın daveti ile buradayım. Siyasi boyutunu tartışmamız çok anlamsız. İnegöllülere sorduğumuzda herkes il olma talebini dile getiriyor. İnegöl’de İnegöl’ün ilçe olarak kalmak isteyen yoktur diye düşünüyorum. Bunun üzerinden siyasi bir şeyler elde etmeye çalışıyorsun gibi bir söylem İnegöl’ün il olma talebinin bastırılmaya çalışılmasıdır. Biz siyasiler vatandaşların taleplerini yerine getirmek için vatandaş huzurlu yaşasın kaliteli hizmete kavuşsun diye bu yüzden siyaset yapıyoruz. Biz siyaseten her zaman ülkenin her yerini karış karış geziyoruz. Bizim amacımız vatandaşın sorunlarını dile getirmek. İnegöllüler 20 yıldan fazladır bu taleplerini dile getiriyorlar çokta haklılar. Geçen hafta genel başkanımız ile bu konuyu yine görüştük. Partimiz bu konuyu destekliyor, İnegöl’ün il olması destekleniyor. Sorunların daha hızlı ve daha etkin bir şekilde çözülmesi için bu konuda İnegöl’ün yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Daha öncede dile getirmiştik. Bursa’da seçimi alıp almamak gibi bir kaygımız yok. Biz İnegöllüler ne istiyorsa yanlarındayız sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz meslek odalarından iş insanına esnafa kadar ziyaretler yaptık. Herkes il olmak istiyor bizde vatandaşın ve İnegöllülerin yanındayız.  İnegöl istediği zaman siyasi irade bu isteği yerine getirmek zorunda kalacaktır. Yapılmazsa da ilk seçimde kazandığımızda İnegöl’ü il yapacağız buradan söz veriyorum”

Editör: TE Bilişim