31 Mart yerel seçimleri için AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı'nda Belediye Başkan Aday adaylığı başvuruları 5 Kasım itibariyle başladı. Dün Parti binasında Belediye Başkan aday adaylığı için ilk başvuruyu AK Parti eski İlçe Başkanı Adem Demirel yaptı. Akabinde ise, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezin de eğitmenlik görevi yapan Ayşe Kuş Taşkın başvuru dosyasını teslim etti. Her iki aday adayı da dosyasını AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Durmuş’a teslim etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti eski İlçe Başkanı Adem Demirel, “Değerli basın mensubu arkadaşlarım öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Malumunuz üzere Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için AK Parti'mizde aday adaylığı süreci başladı. Bu süreçte elbette birçok arkadaşımız, kardeşimiz aday adayı olarak müracaatta bulunacaklar. Şuanda herhangi bir başvuru olmasa da 12 Kasım tarihine kadar başvuruda bulunacak olan arkadaşlara ben şimdiden başarılar diliyorum. Şahsım da bugün AK Parti İlçe binamıza gelerek uzun yıllar yöneticilik ve bir önceki dönem ilçe başkanlığı yapmam münasebetiyle partimizden belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundum. Partimize ve ilçemize hizmet etmeye talip olduğum için bu başvuruyu yaptım. Rabbim muvaffak etsin. İlçemize ve partimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

ADEM DEMİREL KİMDİR?

1967 yılında İnegöl’de doğdu. 1979 yılında Altıeylül ilkokulundan, 1986 yılında İnegöl İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1 yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. 2002-2005 yılları arasında Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ayrıca Bosna Sancak Kültür Dernekleri Federasyonu kurucu üyeliği ve Bosna Sancak Kültür Dernekleri Federasyonu ilk yönetim kurulunda görev aldı. 2004 yılından bu yana İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu üyeliği görevini devam ettirmektedir. Siyaset Akademisinin 5.dönem eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Halen, kereste imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olup orta seviyede İngilizce, Arapça ve Boşnakça bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 2014 yılında yapılan kongrede Ak Parti ilçe başkanı seçilmiştir. AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatında daha önce, Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Eğitim Komisyonu Başkanlığı Mesudiye Mahallesi ve Lütfiye, Elmaçayır, Fevziye, Turgutalp köylerinden sorumlu yöneticiliğinde bulunmuştur. 2017 yılı 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi AK Parti'den Bursa 2. Bölge Milletvekili Aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AYŞE KUŞ TAŞKIN KİMDİR?

Bursa İnegöl ilçesin de yaşıyor. 1975 yılından bugüne İnegöl'ü memleket bilmiş, 1972’de Muş da doğmuştur. Kafkas kökenli olup, eğitim hayatına İnegöl Şakir Lakşe de başlayıp Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitimini devam ettirmiştir. 1999 yılında mobilya sanayi tasarım alanında çalışmıştır. Refah Partisi Hanım Kolların da görev almıştır. 2002 AK Parti Hanım Kolları kurucu üyelerinden olup, ilçe yönetimi AR-GE başkanlığı, 24. Dönem Milletvekili aday adaylığında bulundu. Sivil toplum kuruluşu olan İslam Ahlaki Kültür Sanat eğitimlerinin verildiği Gül Dili Hanımlar Derneği, Biçim-Der, Lalezar gibi hanımların olduğu dernekler de kuruculuk ve basın sözcülüğü ile aktif görev almıştır. Uluslararası platform da ilk Türk kahvesi ile tablolar yapmıştır. Halen Kültür Sanat ve Gençlik Merkezin de aldığı sanat eğitimini eğitmenlik görevi ile sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim