BİLİNDİK İSİMLERDEN BAŞVURU YOK

AK Parti'de 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için adaylık başvuruları dün başladı. İlçe Başkanlığında oluşturulan komisyona henüz başvuru olmadı. 12 Kasım’a kadar devam edecek olan başvurularda muhtemel adayla olarak zikredilen AK Parti Belediye Meclis üyesi Nedim Bayram, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti eski İlçe Başkanı Bülent Temelli ile Adem Demirel, eğitimci Devrim Kosova, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yurttutan, AK Parti eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı gibi isimlerin Başkan aday adaylığı için başvurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu isimlerden ilk günde ses çıkmadı.

ÖN BAŞVURU

Başvurular aksecim.akparti.org.tr adresi üzerinden, istenilen belgelerin sisteme aktarılmasıyla yapılabilecek. Kişiler hiç parti binasına gitmeden de internet üzerinden "Ön Başvuru" da bulunabilecek. Adayların, başvuru işlemini kesinleştirmek için sistemden çıkarılan başvuru formunu imzalamaları gerekecek. Başvuruya eklenecek, sabıka kaydı, eğitim durumunu gösterir belge ve askerlik durum belgesi E-Devlet üzerinden alınabilecek.

Büyükşehir ve il belediye başkan adaylıkları için başvuru aidatı İI Başkanlığı hesabına; ilçe ve belde belediye başkan adaylıkları ve meclis üyelikleri için başvuru aidatı ise İlçe Başkanlıklarının hesabına yatırılacak. Kadın ve genç (18-25) adaylar aidatın yarısını, engelli aday ise dörtte birini ödeyecek.

İSTİFA İÇİN SON GÜN 1 ARALIK

Mevcut belediye başkanları ise başvuruda bulunamayacak. Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için son tarih 01 Aralık 2018.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA BİR İLK

AK Parti'de temayül yoklaması Kasım ayı içinde, müracaatların alınmasından sonraki bir tarihte yapılacak. İlk kez e-temayül sistemi uygulanacak. Temayül yoklaması 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Saat 16:00'da temayül yoklaması biter bitmez sonuçlar Cumhurbaşkanı'na ulaşacak. E-temayül yoklamasıyla her temayül yoklamasından yaklaşık 100 bin TL tasarruf amaçlanırken, kağıt ve malzeme israfının önüne geçilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim