Sabah namazı için gö

Sabah namazı için görevli olduğu camiye giden imam, kimliği belirsiz bir kişi tarafından darp edildiğini iddia etti.

Yeni diş hastanesi inşaat alanının karşısında faaliyet gösteren Alanyurt eski Camii'nde dün sabah namazı vaktinde meydana gelen olayda, cami imamı Cahit Vedat Sonsa, cemaat arasından biri tarafından darp edildiğini ileri sürerek, emniyete başvurdu.

Emniyete gidip, kendisini darp eden kişi hakkında şikayetçi olduktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İmam Cahit Vedat Sonsa, "Tanımadığım bir adam, daha önce birine benim oturduğum adresi sormuş. Aynı adam dün sabah ikametime gelip bana, 'hocam haydi namaz vakti, camiye gidelim' dedi. İzin günüm olmasına rağmen camiye gittik. Camiye girer girmez ise, adam ‘sen beni neden bekletiyorsun’ diyerek göğsüme bir yumruk  attı. Ses çıkarmayıp, abdest almaya gittim. Abdest alıp camiye girdiğimde yanıma gelip, bu kez  karnıma tekme attı. İlk defa gördüğüm biriydi. Namaz kılma anında, adamın vurmasından etkilenip namazı şaşırıyordum. Adam, namaz bittikten sonra da bana vurdu. Bu kişinin Bursa Müftülüğünden teftiş etmeye geldiğini sandım. Namaz sırasında camide cemaat olarak 3 kişi vardı. Normal olarak sabah namazında her gün bir kişi namaz kılmaya gelir. Pek fazla gelen olmuyor. Dün sabah gelen tanımadığım adamları ilk defa gördüm. Şık giyimliydiler ve son model arabayla gelmişlerdi" dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDUM

Şikayetçi olduğunu söyleyen İmam Sonsa, "Tanımadığım kişi bana yarın yine sabah namazında geleceğini söyledi. Cesur bir yapısı vardı. Dediği gibi  yarın yine gelmesinden korkuyorum" diye konuştu.

MÜFTÜLÜKTEN KINAMA

Olayın ardından makamında basın toplantısı düzenleyen Müftü vekili Hasan Tanrıkulu, darp edildiği ileri sürülen imamı, darp  edenleri kınadı.

Saat 11.00'de Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan, Diyanet-Sen İnegöl Şube Temsilcisi Kadir Erdoğan, Türk Diyanet-Sen İnegöl Temsilcisi Kenan Özkan ve Din Bir-Sen Bursa İl Başkanı Zehra Ustaoğlu'nun hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Müftü vekili Hasan Tanrıkulu, "Bugün İlçe Müftülüğümüz adına üzücü bir hadiseye tanık olduk. Kutsal bir görevi ifa eden, görevi insanları hayra, güzele ve doğruya çağırmak olan, ibadetlerimizi yaparken bizlere rehberlik etmekle görevlendirilen, manevi değeri çok yüksek olan bir görevi ifa eden imamlarımızdan Alanyurt Yukarı Camii İmam Hatibi Cahit Vedat Sonsa, bugün sabah namazına gittiği saat 05.30 civarında camisinde kimliğini bilemediğimiz kişi yada kişilerce olay yerinde, cami de, görev başında, sarık ve cübbeli bir şekilde sabah namazını kıldırmak üzere hazırlanırken, menfur bir saldırıya uğramış ve fiilen darp edilmiştir. Olay Emniyete intikal etmiştir. Biz İlçe Müftülüğü olarak ve şuan da aramızda bulunan Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan, Diyanet-Sen İnegöl Şube Temsilcisi Kadir Erdoğan, Türk Diyanet-Sen İnegöl Temsilcisi Kenan Özkan ve Din Bir-Sen Bursa İl Başkanı Zehra Ustaoğlu ile birlikte, İnegöl İlçe Müftülüğü olarak bu menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kimden gelirse gelsin, hangi maksatla olursa olsun, hele hele din görevi gibi kutsal bir görevi ifa eden, hiç kimseye zararı dokunmayan, hiç kimse hakkında kötü bir niyeti olmayan, sadece kutsal bir görevi ifa etmeye çalışan görevlimize böyle bir saldırının yapılmasını esefle karşılıyoruz. Sebebi ne olursa olsun biz bunu kınıyoruz ve muhafazakarlığıyla bilinen İnegöl'ümüz de, böyle bir olayın meydana gelmesinden de ayrıca üzüntü duyuyoruz. İnegöl'ümüzde 175 tane cami vardır. Sorunlarımız olabilir. İmamlarımızın da sorunları olabilir. Cemaatleriyle ilişkilerinde problemler olabilir. Ama burası bir hukuk devletidir. Burası dağ başı değildir. Bu tür sorunların çözüleceği yerler bellidir. Bütün sorunların çözüm şekli de bellidir. Hiç kimse ama hiç kimse kaba kuvvetle ve şiddetle hiç bir görevlimizi görevi başında taciz edemez. Bu anlamda biz görevlimizin arkasındayız. Görevlimizin yanındayız. İnşallah en yakın zamanda da fail yada faillerin emniyet tarafından bulunacağına, adalete teslim edileceğine ve gerekli cezayı alacaklarına biz inanıyoruz. Emniyetten ve adaletten de İlçe Müftülüğü olarak bunu bekliyoruz. İmamımızın arkasındayız. Sağlık durumu şuan da çok ciddi boyutta değil. Kendisi Emniyet Müdürlüğünde ifade veriyor. Camide imam ve yanında bir kişi varken, yalnızca imama yönelik, sanki burada kasıtta var gibi direkt olarak görevlimize mihrabın olduğu yerde saldırmışlar" dedi.

Editör: TE Bilişim