Merkezde, tasarımın yanında, üretim verimliliği, maliyet muhasebesi, fikri sınai haklar, OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ) ve dış ticaret konuları da yer alacak.

Dünyanın ‘Mobilya Başkenti’ olma hedefine doğru yürüyen İnegöl’de, mobilya sanayisinin önünü açacak ve kente değer katacak projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek için kurulan İMOS, projelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı Ur-Ge desteği ile İnegöl’de bir ilke imza atan İMOS’un, BEBKA’ya sunduğu “İnegöl Ortak Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi” projesi onaylandı.

3 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Konu hakkında bir açıklama yapan İMOS Başkanı Mustafa Akyol “İnegöl, bugüne kadar hep tasarım kabiliyeti ile rakiplerinin bir adım önüne geçti. Bu konuyu artık daha profesyonel ele almamız gerekiyor. Projemiz için İstanbul Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bir iş birliği yaptık. Konusunda uzman, endüstriyel tasarımcı hocalarımız, merkezinde, kurulumunda ve doğru yönetilmesinde bizimle birlikte olacak. Ayrıca üretim verimliliği, dış ticaret ve maliyet ile ilgili kısımlarda Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İnegöl Meslek Yüksekokulu’ndan da destek alacağız. Amacımız, sadece mobilya tasarlamak değil, bu merkezde mekanizmadan ambalaj tasarımlarına kadar tüm tasarım ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışacağız” dedi.

TÜM SANAYİCİLERE HİZMET VERECEK

Merkezin sadece tasarım için kurulmadığını belirten Başkan Akyol, şunları söyledi; “Bu merkezin adı tasarım ve rekabetçilik merkezi. Yani tasarım dışında da firmaların rekabet güçlerini arttırmaya dönük çalışmalar da olacak. Üretim verimliliği, maliyet muhasebesi, fikri sınai haklar, OSGB ve dış ticaret merkezde yer almasını istediğimiz konular. Bu merkez sadece İMOS üyeleri için kurgulanmış bir yer de değil. Amacımız, tüm İnegöllü sanayici dostlarımıza hizmet etmesini sağlamak.”

MALİYETİ 800 BİN TL

Yaklaşık 800 bin liralık bir bütçe ile oluşturulacak merkez için, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da desteğinin olduğunu belirten İMOS Başkanı Mustafa Akyol, “Yapılacak bu merkezin doğru işlemesi ve faydasının artması için, STK temsilcileri ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Mobilyacının beklentileri projenin çıkış noktasını oluşturuyordu. Gelişmesi de yine mobilyacının beklentisi doğrultusunda olacaktır. Belediye başkanımıza da konuyu bildirdik. Kendileri bizlere destek olacağını söyledi. İnşallah hep birlikte bu merkezi mobilyacımıza en faydalı şekilde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim