BURSA - İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nde (İMOS) gerçekleşen genel kurul sonrası yeni başkan Osman Aybil oldu. 
Divan Başkanlığını İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın yaptığı İMOS’un 6. Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Okan Güler görevi, iki dönemdir dernekte yönetim kurulu üyeliği yapan Osman Aybil’e devretti. 
Genel Kurulda başkanlık için yeniden aday olmayan İMOS’un önceki dönem başkanı Okan Güler açılış konuşmasında tüm üyelere ve görev süresince destek verenlere teşekkür etti. Pandemi sebebiyle 2020’nin zor geçtiğini ve dernek olarak bazı etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Güler, görev sürelerinde en iyi hizmeti vermek için gayret gösterdiklerini belirtti. Güler, “İMOS gibi önemli ve değerli bir dernekte görev aldığım için çok mutluyum. Son yılımız pandemiye denk gelse de mevcut şartlar dahilinde hizmetlerimizi sürdürdük. İnegöl’ün ihracatı son 20 yılda 3.5 kat arttı. Mobilya ihracatımız ise 20 milyon dolarlardan 500 milyon dolarlara geldi. Bu hepimizin başarısı. Özellikle MODEF Fuarı buna çok katkı koydu. Hizmet çıtasını daha da yukarılara taşıyacağına inandığım yeni yönetime de başarılar diliyorum” diye konuştu. 
“Yeni projelerin çalışmaları devam ediyor” 
Selamlama konuşması yapan Yavuz Uğurdağ da, “İMOS sektörün en önemli derneklerinden birisi haline geldi. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde sektörümüz için çalışmaları sürdüreceğiz. Yeni fuar alanı ile ilgili proje çalışmaları da hızla devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda bununla ilgili olumlu gelişmeler olacaktır” dedi. 
İMOS’un 6. Olağan Genel Kurul toplantısında faaliyet raporu ile mali tabloların okunarak müzakeresi ve onaylanmasından sonra gerçekleşen seçimde, Osman Aybil oy birliği ile İMOS’un 5. Başkanı seçildi. 
“İMOS büyük bir ailedir” 
Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aybil, İMOS’ta daha önce görev almış tüm yöneticilere teşekkür ederek şunları söyledi: “İMOS İnegöl, Bursa ve ülkemiz için değer üreten iş insanlarının bir araya geldiği büyük bir ailedir. İnegöl mobilya sanayicileri olarak, 30 bin çalışanımızla, son bir yılda pandemiye rağmen 535 milyon dolar ihracat yaparak ülkemiz ekonomisine çok önemli katkı sağladık. Bu, başta sizler olmak üzere İnegöl mobilya sanayicilerinin başarısıdır. Fakat bu başarıyı daha katma değerli hale getirmek yine bizim elimizde. Umarım daha önceki yönetimlerin yukarı çıkardığı hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkarırız.” 
İMOS’un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Osman Aybil, Mesut Tahirler, Mesut Aydın, İbrahim Tanhan, Bilal Şenel, Fatih Üner, Hasan Varlı, Taner Mollaer, Sedat Portakal, Şükrü Gümüş, Emre Topçu, Caner Çetin, Abdullah Boztepe, Tayfun Fergana.

Editör: TE Bilişim