İnegöl Belediyesi’ni

İnegöl Belediyesi’nin yer tahsis etmesi ile Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çevre Çalışma Grubu öğrencileri tarafından Süleymaniye Mahallesi Farabi sokak mevkiinde,  bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak  Koru için fidan dikme töreni düzenlendi.

Dün saat 13.00’de düzenlenen fidan dikme törenine, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yahya Işık, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Mehmet Ergene, Osman Arslan, Erdal Akkaya, Eşref Özçetin ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çevre Çalışma Grubu öğrencileri katıldı.

‘Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çevre Çalışma Grubu Korusu’ adı verilen alanda fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çevre Çalışma Grubu Başkanı Mücahit Küçük, “18 Şubat 2008 Tarihinde kurulan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çevre Çalışma Grubu; Yüksekokulumuz öğrencilerini 21. yüzyıl dünya ve çevre sorunları hakkında bilinçlendirmek, bu sorunlara beraber çözümler üretmek, çevresine karşı sosyal sorumlu bireyler oluşturmak amacı ile öğretim görevlisi Özlem Şakar danışmanlığında yürütülmektedir” dedi.

Geçen sene birçok başarılı projeye imza atan Çevre Çalışma Grubu’nun 2009 – 2010 öğretim yılında da çalışmaları hızla devam edeceğini ve bu çalışmalarını da İnegöl halkıyla paylaşmaya devam edeceklerini belirten Küçük, “Başta kendi öğrencilerimiz olmak üzere tüm kamuoyunu gelecekte karşılaşılacak çevresel tehlikelere karşı bilinçlendirmek ve bu tehlikeleri önleyebilmek için doğanın ve suyun önemini belirterek, bu yönde çalışmalar yapmak için kurulan topluluğumuzun şu anda 27 üyesi mevcuttur. Üye sayımızın aramıza yeni katılan birinci sınıf öğrencilerimizle birlikte artacağını düşündüğümüz topluluğumuz, gerek Yüksekokul bünyesinde gerekse İnegöl bünyesinde birçok faaliyette bulunmaktadır. Çevre Çalışma Grubu olarak bizlere ve diğer öğrenci arkadaşlarımıza İnegöl halkının verdiği desteğin teşekkürü olarak; İnegöl halkı için bir takım faaliyetlerde bulunmaya çalışıyoruz. Bugün de, Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın büyük katkısıyla oluşturacağımız Koru’yu İnegöl halkına hediye etmek amacıyla buradayız” diye konuştu.

Küçük, bu organizasyonu gerçekleştirmelerinde kendilerine destek veren en başta Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Kurt’a, Yüksekokul İdaresi’ne ve tüm topluluk arkadaşlarına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında, göreve geldikleri günden bu yana Belediye olarak hemen her mahallede bir Koruluk oluşturduklarını belirterek, “Akhisar ve Huzur ile Alanyurt bölgesi hariç ilçede oluşturduğumuz Korulukların sayısı 15’i geçti. Bunlardan biri de “İnegöl Meslek Yüksekokulu Çevre Çalışma Topluluğu Korusu” ismini verdiğimiz bu koruluktur. Koru oluşturma teklifi İMYO Çevre Çalışma Topluluğundan geldi. Çevreye önem veren Belediye olarak biz de seve seve kabul ettik. Ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu koruluğumuzun yeri Belediyemize ait olup  bin 500 metrekarelik alana sahiptir. Dikilecek ağaçların boyları 125-175 cm arasındadır. Bir çok koruluğa diktiğimiz gibi buraya da Toros Sediri ağacı dikiyoruz” dedi.

Dünyada nesli tükenen ağaç türlerinden biri olması ve toros sedirini koruma ve yaşatma isteklerinden dolayı bu ağacı tercih ettiklerini ifade eden Aktaş, “Ömürleri  bin 500 ile  2 bin sene civarındadır. Koruluğumuza 20 kamyon toprak dolgu atılmış, ıslah ve alan tesviyesi yapılmış, tel örgü ile güvenlik çemberine alınmıştır” diye konuştu.

7 BİN 500 TL MALİYET

Aktaş, İnegöl Meslek Yüksekokulu ile ortak olarak başlattıkları çalışmanın yaklaşık bedelinin 7 bin 500 TL olduğunu kaydetti.

Kaymakam Durmuş Gençer ise, bu gibi Korulukların oluşturması davranışının çok önemli olduğunu ifade ederek, “Artık çevrecilik ‘İn’ hale geldi. Teknoloji geliştirilirken, yeşil alanlarında bir yönden çoğalması çok iyi bir atılım. Öğrencilerimiz bu anlamda çok güzel bir Koru oluşturuyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından, protokol ve öğrenciler tarafından İnegöl Meslek Yüksekokulu Çalışma Grubu Korusuna fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Editör: TE Bilişim