Uludağ Üniversitesi


Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencileri tarafından düzenlenen Giysi Tasarımları Sergisi, Belediye Kültür Sarayı Sergi Salonunda beğeniye sunuldu.

Öğrencilerin çeşitli malzemeleri kullanarak yaptıkları berdel, Cleopatra, çay bardağı, mısır, uğur böceği, karga, şeytan, Çariçe Katerina, Türk Bayrağı, balık, maydanoz, ağaç, Karmen, gelinlik gibi farklı öyküsü bulunan giysi tasarımlarından oluşan sergi ile ilgili bilgi veren İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Mürüvvet Mangut, öğrencilerinin sergilediği ilginç ve başarılı tasarımların, ileride üretime büyük katkıları olacağının göstergesi olduğunu, bundan da büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

İMYO Tekstil Programında Konfeksiyon dersleri alan öğrencilerin hazırlayıp sundukları giysilerden oluşan Moda Tasarımı Yarışmalarının 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki yarışmalarda yer alan 50 adet giysinin sergilendiğini ifade eden Mürüvvet Mangut, “Sergimiz, 27 Mayıs 2011 tarihine kadar izlenime açık kalacaktır. İMYO öğrencilerimizin hazırladıkları tasarımları, İnegöl halkımızın beğenisine sunuyoruz. Tüm ilçe halkımızı sergimize bekliyoruz" diye konuştu.

İnegöl MYO öğrencilerinin sergisinin, Belediye Kültür Sarayı Sergi Salonunda 27 Mayıs’a kadar 09.00 ile 17.00 saatleri arasında görülebileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim