Uludağ Üniversitesi


Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık, okulun  Tekstil Programında konfeksiyon dersleri alan öğrencilerin hazırlayıp sundukları giysilerden oluşan, “Moda Tasarımı Yarışması”nın 4.’sünün 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 14.00’de İnegöl Meslek Yüksekokulunda düzenleneceğini bildirdi.

Yarışmanın, okulun bahçesinde hazırlanmış olan podyumda, defile şeklinde sunularak yapılacağını belirten Doç. Dr. Yahya Işık, “Yarışmaya katılan 31 öğrencimiz, özgün olarak tasarımını yaptıkları ve uygulamalı eğitim süresince atölye derslerinde ürettikleri giysileri, kendileri modellik yaparak, jüri üyelerine sunacak ve puan alacaklardır. Yarışmanın Jüri Üyeleri, ülkemizi uluslar arası platformda başarıyla temsil eden moda tasarımcılar ile sektördeki çalışmaları ile tanınan tasarımcılardan Moda Tasarımcısı, Nej markası yaratıcısı, Firma Tasarım ve Üretim Danışmanı Nejla Güvenç, Takı Tasarımcısı Deniz Kaprol, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Binnaz Kaplangiray, Moda Tasarımcısı Melek Akman Kazancıoğlu ve Takı Tasarımcısı Orkide Alakoç’tan oluşmaktadır” dedi.

Öğrencilerin, bu yarışma sayesinde tasarım yaparak, bir giysiyi tüm aksesuarlarıyla üretebilmeyi öğrendiklerini, kendilerini ifade edebildiklerini ve meslekleri için önemli bir uygulama imkanı bulduklarını vurgulayan Yahya Işık, “Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerine önemli katkıları olan bu yarışmada, sektörlerden katılımcılarla, öğrencilerimizin bir araya gelmesi ve böylece staj ve iş imkanı konusunda fırsatların oluşması sağlanmaktadır. Yarışmada dereceye giren ilk beşe, Yüksekokulumuz tarafından çeşitli ödüller verilecektir. Yarışmanın organizasyonu, Yüksekokulumuz Tekstil Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut tarafından yapılmaktadır. İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil-Konfeksiyon programının düzenlediği 4. Moda Tasarım yarışmasına destek veren ve katkı sağlayan değerli Jüri üyelerine, Yarışmanın  organizasyonunu yapan Yüksekokulumuz Tekstil Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut’a, büyük emek ve çaba göstererek yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim