İnegöl Müzakere Cemiyeti tarafından alınan karar sonrası AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel’in girişimleriyle tekrar açılan Mobilya ve Tekstil’de kontenjanlar tamamen doldu. Mobilya ve Dekorasyon bölümüne 21, Tekstil Teknolojisi bölümüne 26 öğrenci yerleşti.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, “İnegöl Müzakere Cemiyetinde yaptığımız ilk toplantımız eğitim gündemiyle gerçekleşmişti. Sayın Rektörümüzün, Üniversite senatosu ve hocalarımızın, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle bu toplantıda kapanan bölümlerin yeniden açılması ve yeni fakültelerin kurulması hususu ile alakalı çalışma kararı alınmıştı. Bu karara istinaden Rektörümüz ve Senatomuzun girişimleri, hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem Milli Eğitim Bakanımıza hem de YÖK Başkanımıza konuyu iletmemin ardından destek alınmış, gelinen son aşamada önce kapanan bölümler açılmış ardından Cumhurbaşkanımız ile yapılan son görüşmede takdir ve tensipleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. ÖSYM tercih kılavuzuna, kapatılan Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ile Tekstil Teknolojisi Bölümünü tekrar eklenerek, ÖSYM 2019-YKS Sonuçlarına göre Mobilya ve Dekorasyon Bölümüne 21, Tekstil Teknoloji Bölümüne 26 öğrencimiz yerleşerek tam doluluk oranına ulaşmıştır. Ayrıca okul birincisi öğrencilerin de tercihleri bu bölümler olmuştur. Tekstil ve mobilyanın puanlarını yükselten bu katılım ve okul birincilerinin tercih etmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Birlikte daha güzel başarılara imza atacağımız inancıyla tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Enerjimizi kısa orta ve uzun vadede İnegöl için harcayacağımızı belirtir, bu konuda değerli basın mensuplarımıza da destek ve ilginiz için teşekkür ederiz."

BÖLÜMLERE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI

İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 65, Çocuk Gelişimi (İÖ) 51, Dış Ticaret 52, Dış Ticaret  (İÖ) 47, Elektrik 52, İnşaat Teknolojisi 57, İşletme Yönetimi 47, İşletme Yönetimi (İÖ) 31, Makine 52, Mobilya ve Dekorasyon 21, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 52, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ) 52, Pazarlama 31 ve Tekstil Teknolojisi 26 öğrenci ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim verecek.

Editör: TE Bilişim