İnegöl Belediyesini de desteği ile dün gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler vatandaşlarla broşür dağıtarak, geri dönüşüm konusunda da bilgilendirdiler.

‘AMBALAJ ATIKLARI’ VE ‘ATIK YAĞLAR’LA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İnegöl Belediyesi olarak Geri Dönüşüm konusunda şimdiye dek bir çok çalışma yaptık. İnegöl Meslek Yüksekokulu da şimdiye dek gerçekleştirdiğimiz projelerde işbirliği yaptığımız kurumlarımızdan birisi. İnegöl Belediyesi ile İnegöl Meslek Yüksekokulu işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan 'Gönüllü Çevreciler' projesi en son yaptığımız ortak çalışmalardan birisi. Geçtiğimiz ay bu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz projenin ilk ayağında Er-Ka firmamıza gitmiştik. Geri dönüşümle alakalı öğrenciler, palette ayrıştırmayla ilgili hem bilgi aldılar, hem uygulama da yaptılar. Sonrasında geri dönüşümle alakalı eğitim aldılar. Bugün ise projenin ikinci ayağı kapsamında, bu eğitimler sonrasında öğrencilerimiz çarşı içerisinde bilgilendirme çalışmaları yapmaktalar. İnegöl Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümünden 5 öğrencinin çevre projeleri kapsamında, İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte, bugün vatandaşları ‘Ambalaj Atıkları’ ve ‘Atık Yağlar’la alakalı bilgilendirmek için stant oluşturarak, yoldan geçen vatandaşlarımıza broşür dağıtarak, sözlü olarak da bilgilendirme yapacaklar. Sonrasında ise, bu katıldıkları seminerler ve eğitimler sayesinde, kendi okullarında arkadaşlarına geri dönüşümle alakalı seminerler verecekler. Onları bilgilendirme adına bir takım çalışmalar yapacaklar. Geçtiğimiz ay başlayan proje, bugün bu faaliyetle devam etmekte. İnşallah onlarında ümit ettiği şekilde sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. İnegöl halkımızın da bu çalışmadan ziyadesiyle istifade edeceğini ifade ederek, saygılar sunuyorum” dedi.

HALKI ‘GERİ DÖNÜŞÜM’ HAKKINDA BİLİNÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

İMYO Pazarlama Programı Öğrencileri adına bir konuşma yapan Sefa Arslan ise, “Pazarlama programı öğrencileri olarak, öncelikle çevresine karşı sosyal sorumlu bireyler olmanın bilinciyle, İnegöl ve İnegöl halkı için bir takım faaliyetlerde bulunuyoruz. Halkla ilişkiler dersi kapsamında uygulama için projeler gerçekleştirmekteyiz. Bizim projemiz Geri Dönüşüm projesidir. İnegöl belediyesinin sosyal faaliyetlerde çok yoğun ve işlevsel çalışmalarının olduğunu bildiğimiz için, kendilerine bu isteğimizden bahsettik. Her zamanki gibi Belediye Başkanımız yardımcı oldu ve bu günkü güzel proje de yer almamızı sağladılar. Bu proje ile İnegöl halkını ‘Geri Dönüşüm’ hakkında bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. İnegöl halkının evlerini ziyaret ederek, geri dönüşüm hakkında da bilgi vereceğiz. Proje kapsamında okullara posterler asılacak. İnegöl Belediyemize, bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim