İNDAK eğitimlerine yaz kış demeden her hava koşulunda devam ediyor.

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi, sık sık yaşanan kayıp vakıalarına karşı hazırlıklı olabilmek için 40 kişi ile 7 Şubat Pazar günü İnegöl Belediyesi katkılarıyla Boğazova-Tepel’de saha arama ve kondisyon çalışması gerçekleştirildi.

09.30’da başlayan çalışmada 12 km mesafe katedilerek hem karda hem de orman içinde arama çalışmaları yapıldı. Çalışma, 16.00’da sona erdi.

İNDAK Başkan Yardımcısı ve eğitimlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Eyüp Köksal, geçen hafta 50 kişiyle AFAD farkındalık eğitimi aldıklarını, bu hafta zor arazi koşullarında sahada çalıştıklarını, ilerleyen haftalarda enkaz, çığ ve yine saha arama çalışmalarıyla yaşanabilecek tüm sıkıntılara karşı ekibin hazır olması için mücadele ettiklerini, bunun için sarf ettikleri eforun bir insanın hayatına bile dokunsalar kendilerini mutlu edeceğini dile getirdi.

Ayrıca İnegöl Belediyesiyle yaptıkları protokol neticesinde belediyemizin yeri gelince araç yeri gelince ekipman desteği nedeniyle de daha faydalı çalışmalara imza attıklarını ve ekiplerinin her geçen gün daha da genişleyerek yoluna devam ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim