NAİRE ÇİKAYEVA İNEGÖL ANADOLU LİSESİNE TAŞINACAĞIZ

İnegöl Anadolu Lisesinin, İnegöl’de 1932 yılında kurulan ilk orta dereceli okul olduğunu belirten İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Atan, “İnegöl Ortaokulu olarak 1932’de eğitim öğretime başlayan okulumuz, 1966 yılında bünyesinde İnegöl Lisesi açılarak, İnegöl Lisesi ve Ortaokulu olarak 1984 yılına kadar eğitim öğretimini sürdürdü. 1984 yılında ise, Sinanbey Ortaokulunun açılmasıyla orta kısım Sinanbey Ortaokuluna kaydırıldıktan sonra, İnegöl Lisesi olarak eğitim öğretime devam etti. 1995 yılında okulun bünyesinde bir de Süper Lise açıldı. En son 2005 yılında İnegöl Anadolu Lisesine dönüşerek faaliyetini sürdürmektedir. Bu yıl 82’nci kuruluş yılımızda son mezuniyet törenimizi okulumuzun bahçesinde gerçekleştirdik. Bundan sonra önümüzdeki 2014-2015 eğitim öğretim yılında, Ahıskalı bir hayırseverimizin Kozluca yolu üzerinde yaptırmış olduğu Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesine taşınacağız. Bunu da bütün öğrencilerimize duyurmuş olalım” dedi.

149 ÖĞRENCİDEN 115’İ,  4 YILLIK FAKÜLTELERE YERLEŞTİ

149 öğrencilerinin üniversite sınavına girdiğini ifade eden Orhan Atan, “Bu seneki mezunlarımız gerçekten güzel bir başarıya imza attılar. 149 öğrenci sınava girdi. Bu öğrencilerimizden 115 tanesi 4 yıllık fakültelere yerleştiler. 33 öğrencimiz çeşitli öğretmenlik bölümlerini, 34 öğrencimiz mühendislik ve mimarlık bölümlerini, 3 öğrencimiz tıbbı, 1 öğrencimiz diş hekimliğini, 4 öğrencimiz hukuk, 3 öğrencimiz PDR, 33 öğrencimiz idari bilimlere, 2 öğrencimiz hemşirelik ve 2 öğrencimiz de eczacılık fakültesi olmak üzere 115 tane öğrencimiz 4 yıllık fakültelere yerleştiler. 34 öğrencimizden 20 tanesinin puanı, bu yerleşenlerin üzerinde olmasına rağmen, istedikleri fakülteleri tutturamadıkları için tercih yapmadılar. Umarım bu öğrencilerimizde önümüzdeki günlerde ek yerleştirmede fikirlerini değiştirerek, bu yüksek puanlarını değerlendirirler. Başarımızın bu şekilde daha da yükseleceğini düşünüyorum. Kazanan öğrencilerimizle birlikte İnegöl Anadolu Lisesinin başarı yüzdesi, yüzde 77,18. İnegöl’deki devlet okulları arasında ikinci sıradayız. Tabi ki 4 yıl önce yüzde 49,07 ile 22 Anadolu Lisesi arasında Bursa sonuncusu olan okulumuz, bugün yüzde 77’ye tırmanmıştır. Ve bu başarı önce yüzde 68, sonra yüzde 77’ye gelmesi gerçekten bizleri sevindirmektedir. Yüzdelik dilimimizde de üst sıralardayız. Dilimimiz 18’dir. Diğer Anadolu Liseleri ile mukayese edildiğinde, iyi bir yerdeyiz. Tercihler de puanımız yüksek. Onu da görüyoruz. Bu başarıda emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Onları kutluyorum. Velilerimize, öğrencilerimize hayırlı olsun diyorum. Öğrencilerimizin, gittikleri yerlerde okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerine de inanıyorum” diye konuştu.

YENİ MODERN BİNAMIZDA MÜKEMMEL BİR SPOR SALONUMUZ DA VAR

Önümüzdeki eğitim öğretim yılında, Kozluca yaya altgeçidi mevkiinde Ahıskalı hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesinde eğitim vermeye başlayacaklarını belirten Atan, “Hayırseverin yaptığı bu yeni mükemmel binaya önümüzdeki eğitim öğretim yılında taşınacağız. Orada imkanlarımız çok daha büyük. Gerçekten mükemmel bir spor salonu da var. İlçemizde olmayan olimpik derece de güzel bir spor salonu. Ve onun yanında 5 yıldızlı bir otel ayarında okul yaptırdı. Hayırseverimize yürekten teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi oraya davet ediyoruz. Tercihlerde mutlaka bunu göz önünde bulunduracaklarına inanıyorum. Kayıt yaptıracak öğrencilerimizin, bu yeni okula giderek, binayı  görmelerini tavsiye ediyoruz. Okulumuzdaki öğretmen kadromuzla beraber oraya geçeceğiz, herhangi bir değişiklik yok. Sadece 3 öğretmenimizin tayini çıktı, onun dışındaki tüm arkadaşlarımızla oraya gidiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim