80 MÜSLÜMAN ÇOLCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTI

Kosova´da farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren Kadınlar Yardımlaşma Derneği, İnegöl Belediyesi katkılarıyla Prizren´de düzenlenen sünnet şöleninde 80 çocuğu sünnet ettirdi. Kosovalı kadınlara yönelik meslek edindirme kursları başta olmak üzere birçok alanda etkinlikler düzenleyen ve bunun yanında Türk ve İslam Kültürüne yönelik çalışmalarda da bulunan Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği, 3´üncüsünü düzenledikleri geleneksel sünnet şölenini bu yıl İnegöl Belediyesi´nin katkılarıyla gerçekleştirdi. Sünnet şöleninde aralarında Türk, Arnavut, Boşnak ve Roman çocukların da bulunduğu 80 Müslüman çocuk sünnet olarak erkekliğe ilk adımı attı.

TÜRKİYE OLMASA BİZ BİR HİÇİZ

Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Şabani, İnegöl Belediyesi katkılarıyla yapılan sünnet şölenine ilişkin açıklamalarında “Türkiye olmadan biz burada bir hiçiz. Bize ne geliyorsa ana ülkemizden geliyor. Allah Türkiye´yi korusun ve yüceltsin” dedi.

AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

Maide Şabani, bu yıl sünnet şölenini İnegöl Belediyesi´nin destekleri ile düzenlediklerini de vurgulayarak “İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın destekleriyle 80 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Kendilerine şahsım, derneğimiz ve Kosova halkı adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BİZ, KÖKÜ AYNI, DALLARI AYRILMAZ KOCA BİR ÇINAR GİBİYİZ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 2010 yılından beri İnegöl´den Kosova´ya gönül ve barış köprüsü kurduklarını söyledi. “Biz, kökü aynı, dalları ayrılmaz koca bir çınar ağacı gibiyiz” diyen Aktaş, “İnanıyorum ki, bu akrabalık bağları git gide güçlenecek ve yıkılmaz bir duvar olacaktır. İnegöl Belediyesi Balkanlarda çok güçlü bir dostluk köprüsü inşa etmeyi başardı” dedi.

Sünnet şöleninin gerçekleştirildiği Prizren´in Türklerin yoğun olarak yaşadığı yaklaşık 200 bin nüfuslu bir kent olduğunu hatırlatan Aktaş, “Dernek Başkanı Maide Hanım da hem Prizren´deki Türk Taburunda tercüman olarak görev yaparken, hem de bir taraftan bu tür sosyal faaliyetlere kendini adamış biri. Dernek öncülüğünde çok önemli faaliyetlere imza atıyorlar. Kendileri ile daha önce tanışmış ve faaliyetleri hakkında bilgi almıştık. Bugün 80 Müslüman çocuğun sünnet ettirildiği organizasyona katkı koymak bizleri de mutlu etti. Sünnet şöleninde olduğu gibi bundan sonra da İnegöl Belediyesi olarak hayata geçirmek istedikleri çalışmalara katkı koymaya çalışacağız. Tabii ki bizler de ortaya koyacağımız faaliyetler ile Kosova´da etkimizin ve izimizin olmasını istiyoruz” diye konuştu. YAVUZ YILMAZ

 

Editör: TE Bilişim