İnegöl Belediyesinin kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmalarının ardından, alınan ortak kararla,  beton firmaları da ruhsatı olmayana beton satışı yapmayacak. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye olarak beton firmalarına gerekli bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

RUHSATIN YOKSA BETON ATTIRMAYACAKSIN

Bu günlerde ruhsat almadan inşaat yaptırmak isteyenlerin sıkıntı yaşadıklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Çünkü, beton firmaları artık bunlara beton vermiyorlar. Talep edenlere,  ‘İnegöl Belediyesi diyor ki; Ruhsatın yoksa beton attırmayacaksın’. Biz de 30 Mart seçim döneminde ne dedik, tip proje gerçekleştireceksiniz. Biz Büyükşehirden hala bir şeyler alamadık. Yani köy yerleşim yerleriyle alakalı çalışmaları, imar çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi tamamlamadı” dedi.

KİMSE ‘BİZE MÜSAADE ET BİZ DÖKELİM’ GİBİ BİR ŞEY BEKLEMESİN

Kimsenin kendisinden, ‘Bize müsaade et biz dökelim’ gibi bir şey beklememesini isteyen Başkan Alinur Aktaş,  “Böyle bir şeyin olması demek, pıtrak gibi türemesi demektir. Halen şu ovalarda birileri, ‘bize izin vermediler’ diye bağırıyor ve ağlanıyorlar. Verimli tarım arazilerinde asla ve asla böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değil. Köylerle alakalı bir şeyler gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız toplantılarını yapıyor. Kararı muhtemelen basın aracılığıyla biz bildiririz. Şimdi bize projesiyle gelindiği zaman, mevcut yerin incelenmesinin ardından bir sorun teşkil etmiyorsa, biz onay vereceğiz. Ama adam, ‘ben küçük bir fırın yapacağım, buna da bana projemi çizdireceksiniz’ diyor. Buna da yine yerinde görmeyle ön olur verecek yine İnegöl Belediyesidir. Ondan sonra betonla alakalı izin verebiliriz. Beton firmaları şu anda tetikte bekliyor. Oradan birine, buradan birine tamam desek, pıtrak gibi türeyecek. Köydeki vatandaşlarda, eski evi yıkıp yenisini yapacak gibi bir izlenim oluşmasın. Bazı şeyler Büyükşehir’in elinde olduğu için, biz bir şey yapamıyoruz şu anda” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim