İnegöl Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kültür sanat otobüsüyle tüm şehri dolaşarak Büyükşehir Belediye Bandosunu ilçe halkıyla buluşturdu. 30 Ağustos coşkusu, bu etkinlikle tüm şehre yayıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, pandemi nedeniyle kısıtlamalarla kutlanabildi. Şanlı zaferin yıl dönümünde, İnegöl Belediyesi resmi törenler sonrası 30 Ağustos coşkusunu tüm şehre yaşatabilmek için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bu tür etkinliklerde kullanılmak üzere üzeri açık şekilde tasarlanan kültür sanat otobüsü, ilk etkinlik olarak 30 Ağustos’ta İnegöllülerin beğenisine sunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, İnegöl Belediyesi kültür sanat otobüsüyle tüm şehri dolaşarak 30 Ağustos coşkusunu maşlarla cadde ve sokaklara yaydı. İlçe halkının camlardan ve balkonlardan, caddelerde kaldırımlardan alkışlarla eşlik ettiği araç, 17.30’da AVM önünden hareket etti. Belediye Başkanı Alper Taban da otobüsün ilk çıkışında burada hazır bulundu.

2 SAATLİK ŞEHİR TURU

Araç hareket etmeden önce burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun. Öncelikle bu uğurda canını feda eden başta tüm şehitlerimize, rahmete uğurladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Onların verdiği mücadelenin yüzü suyu hürmetine bugün ülke sathında herkes yaşamını güzel şekilde devam ettiriyor. Bugün pandemi nedeniyle çok dikkatli şekilde programlar icra ediliyor. Sabah Atatürk Anıtında az sayıda katılımcıyla çelenk törenimizi gerçekleştirip ardından şehitliğimizi ziyaret edip dualarımızı ettik. Şuanda da AVM bölgesinde yeni oluşturduğumuz üzeri açık otobüs ile Bursa Büyükşehir Belediyemizin kıymetli bandosuyla hemşerilerimize çok güzel bir gün yaşatacağız. Bando ekibimiz aracımızla eserlerini seslendirecekler. Yaklaşık 2 saatlik bir şehir turu yapılacak” dedi.

KÜLTÜR SANAT OTOBÜSÜ YOLLARDA

Araç hakkında da bilgi veren Taban, “Kültür sanat etkinliklerimizde kullanacağımız üzeri açık otobüs hakkında da bilgi vermek istiyorum. Aracımız artık atıl duruma gelen, yolculukla ilgili kullanılamayacak halde bir araçtı. Küçük bir revizyonla yeniden kullanıma kazandırmış olduk. Üzerinin açılması, ses sistemi ve dizaynıyla bu hale dönüştü” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim