İnegöl Belediyesi, altyapısı tamamlanmamış bölgelerde sathi kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban, bu kapsamda 7 mahallede, 60 sokakta toplam 12 kilometre çalışma planladıklarını açıkladı.

İnegöl Belediyesi, yaz aylarıyla birlikte sathi kaplama çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda 7 mahallede toplam 60 sokakta 12 kilometrelik sathi kaplama çalışmasının startı verildi. Ertuğrulgazi Mahallesi, Yeni Mahalle, Yunusemre Mahallesi, Fatih Mahallesi, Cumhuriyet, Akhisar ve Huzur Mahallelerinde planlanan çalışmalar Alanyurt blgesinde devam ederken, Belediye Başkanı Alper Taban Yıldız Evleri Sokak civarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

BAZI BÖLGELERDE BETON ASFALT UYGULAMASI DENENECEK

Beraberindeki heyetle birlikte yağmur altında süren çalışmaları inceleyen Başkan Taban, burada yaptığı açıklamada eksikleri gidermek için çalıştıklarını ifade etti. Alt yapısı tamamlanmayan bölgelerde soğuk asfalt uygulaması yapıldığını kaydeden Taban, “Alanyurt bölgesi Yıldız Evleri Sokak bölgesinde sathi kaplama çalışmasını yerinde incelemek üzere buradayız. Arkadaşlarımız karınca gibi çalışıyorlar. Eksiklerimizi, ihtiyaçlarımızı hızlı hızlı gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın özellikle bu bölgede yaklaşık 2 yıldır, belki daha fazla da olabilir kışın çamur, yazın toz şikayetleri var. Benzer şekilde diğer mahalle ve sokaklarımızda da var. Bunları hızlı hızlı aşmak istiyoruz. Tabi altyapısı tamamen biten alanlarda sıcak asfalt yapıyoruz, eksik olan yerlerde de sathi kaplama uygulanıyor. Bazı bölgelerde de beton asfalt uygulamasını deneyeceğiz. Şimdilik soğuk asfalt uygulamasıyla bu bölgede çalışıyoruz” dedi.

12 KİLOMETRE SATHİ KAPLAMA YAPILACAK

Toplam 1 milyon 750 bin TL’lik bir çalışmanın planlandığını dile getiren Taban, “7 mahallede, 60 sokakta toplam 12 kilometre çalışma planladık. Ertuğrulgazi Mahallesi, Yeni Mahalle, Yunusemre Mahallesi, Fatih Mahallesi, Cumhuriyet, Akhisar ve Huzur Mahallelerimizde bu çalışmalar uygulanıyor. Yine zemin iyileştirme çalışmalarıyla beraber düzgün bir satıh oluşturarak bu kaplamalar yapılıyor. Burada 20 bin ton PMT malzemesi seriliyor ve 80 dekar alanda da sathi kaplama gerçekleştiriliyor. Bütün çalışmaların maliyeti ise yaklaşık 1 milyon 750 bin TL” diye konuştu.

Taban, ihtiyaçlar üzerinden yola çıkarak vatandaşı can kulağıyla dinleyip öncelikleri belirleyerek eksikleri hızlı hızlı yerine getirmek istediklerini de ifade ederek şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızda hizmetin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Bunu yaparken şehirleşmenin yoğunlaştığı bölgelerdeki eksikleri öncelikli olarak çözmeye çalışıyoruz. Açtığımız alanları da vatandaşlarımız en güzel şekilde kullanmaya başlıyor. Yağmur çamur demeden bu ihtiyaçları en hızlı şekilde gidermek istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim