İnegöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarlar Mücadele Grup Amirliği ve KOM Grup Amirliği ekiplerince yapılan operasyonda silah imalatı ve satışı yapan bir şahıs suçüstü yakalandı.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarlar Mücadele Grup Amirliği ve KOM Grup Amirliği görevlilerince yasa dışı silah ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında silah İmalatı ve satışı yaptığı tespit edilen bir şahıs takibe alınmış, şahsın ikameti ve aracında yapılan aramalarda; 1 adet namlusu değiştirilerek orijinalliği bozulan tabanca 6 adet kurusıkı tabanca, 47 adet fişek, 2 adet icra ve şarjör yayı, 8 adet şarjör, 5 adet horoz mekanizması, 12 adet tetik mekanizması ele geçirildi.

Ayrıca yapılan aramalarda silah yapımında ve namlu açımında kullanılan mengene, demir törpüsü, kılavuz, icra mili, pürmüz başlığı ve tüpü, 4 adet harbi, silah boyası, matkap başlığı ve çeşitli boyutlarda matkap uçları, kaynak camı, çeşitli ebatlarda testere uçları, farklı ebatlarda çelik cıvata ve somunları, şahsın üzerinden silah satışından elde edildiği düşünülen para ele geçirildi.

Yapılan operasyonda yakalan Y. K. isimli şahıs gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.  Şüpheli şahıs çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim