İçişleri Bakanlığının Talimatı doğrultusunda  İnegöl de geniş çaplı koronavirüs denetimi gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, "Felaket başa gelmeden önce tedbir almak lazım" dedi.

Bugün ülke genelinde, valiler kaymakamlar beediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, meslek odaları, genel kolluk birimleri ve muhtarların katılımıyla kapsamlı bir koronavirüs denetimi gerçekleştiriliyor.

İnegöl'de sabah saatlerinde başlayan denetimlere İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Jandarma Komutan Vekili İsmail Tepe ve kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Yapılan denetimlerde iş yerleri tek tek kontrol edilerek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiği anımsatıldı. Aksaklık olan iş yerlerinde ise gerekli uyarılar yapılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

CEZA YAZILDI

Denetimler de maske kullanmayan 3 şahsa 2700 TL ceza yazıldı.

HER BİREY KENDİNDEN SORUMLUDUR

Denetimler esnasında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Şehrimizde denetimler yaparak vatandaşlarımıza maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatıyoruz. Çok şükür ki vatandaşlarımızın çoğunluğu kurallara uyuyor. Ne kadar tedbir açıklanırsa açıklansın her birey kendinden sorumludur. Kimsenin kimseye hakkı geçmemesi için özellikle dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

FELAKET BAŞA GELMEDEN ÖNCE TEDBİR ALMAK LAZIM

Akabinde konuşan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise, "Bugün yine ülke genelinde koronavirüs denetimi yapılıyor. Biliyorsunuz maske artık ev hariç her yerde ülke genelinde mecburi oldu. Biz de bu kuralları vatandaşlara hatırlatıyoruz ve denetimlerimizi yapıyoruz. Maske, mesafe ve hijyen konusu gerçekten de bu süreçte çok önemli. Felaket başa gelmeden önce tedbir almak lazım. Vatandaşlarımızın da kendi sağlığını düşünmesi lazım. Biz birlikte hareket edip kurallara uyarsak hastalığı yenmememiz için bir sebep yok. Düğün ve nişan gibi konular zaten yasaklandı. Ayrıca işletmeler kurallara uymadığı taktirde bizde kapatma yetkisi de var. Tabiki de bunlara gerek duymayalım ve kurallara uyalım. Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de vaka artışları var. Bunu önlemenin tek yolu da kurallara uymak" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim