İnegöl’ün kırsal mahallelerinde ceviz hasadı başladı. Kırsal Konurlar mahallesinin geçim kaynağı olan cevizin kilosu 5-6 TL’den satılıyor. Traktöre bağlanan sistemle ağaçta sarsıntı oluşturulan cevizler çuvallandıktan sonra satışa sunuluyor. 


KONURLAR CEVİZLE ANILACAK
Konurlar mahallesindeki ceviz tarlalarında incelemelerde bulunan Ziraat Odası  Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl’de 100 desen ürün yetişiyor. Tüm köylerimizde her türlü ürün yetişiyor. İsaören, Deydinler, Dipsizgöl mahallelerimiz şeftali, Edebey mahallesi Armut, Kurşunlu mahallesi çilek ile anılıyor. Bundan sonra da Konurlar mahallemi ceviz ile ön plana çıkıyor. 2 bin 500 dekarlık alanda ceviz üretimi yapılıyor. Rekolte bu sene 500 ton. Geçen sene 300 tondu, bu sene 500 ton. Ceviz bu mahalleyi sevdi. Hasat döneminin bereketli olmasını diliyorum. Hedefimiz burada 5 bin tona ulaşmak. Önümüzdeki yıllarda ceviz festivali de düzenleyeceğiz.” Dedi.


6 TL’YE SATIYORUZ
Konurlar Mahallesi Muhtarı Murat Çetinkaya ise, “Ceviz hasadına başladık. Mahallemiz mahallemizin geçim kaynağı ceviz oldu. Rekoltemiz güzel. Fiyatlar 5-6 TL’ye satılıyor. Birbirimize desteğimizle daha güzel olacak” dedi.


GENÇ ÇİFTÇİLERİ DAVET ETTİ
Çiftçi Güray Korkut, “Bir ağaçtan 200 kilo ceviz alıyoruz. Genç çiftçilerimizi davet ediyorum. Toprağı bırakmasınlar. Ceviz fiyatları biraz daha iyi. Satış konusunda sıkıntı yaşayamıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim