İnegöl Belediyesi, Belediyespor organizasyonuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayanlara özel doğa yürüyüşü düzenledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak Belediyespor tarafından doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. 8 Mart 2020 Pazar günü yapılan yürüyüşe bayanların ilgisi yoğun oldu. İnegöl Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kadınlar günü doğa yürüyüşü etkinliği, Gürsu Dışkaya Köyü Katırlı zirve faaliyeti ile gerçekleşti.
Zorlu bir parkur olan Katırlı zirve faaliyeti, İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı Türkiye Dağcılık Federasyonu Yürüyüş Lideri Diler Yalaza liderliğinde 30 bayanın katılımı ile gerçekleşti. Sabah 08.30’da İnegöl Belediyespor önünden hareket eden grup, 09.45’te Dışkaya Köyünden yürüyüşe başladı. Faaliyet kayalık alanlarda zorlu serbest tırmanışlarla devam ederken, 12.45’te zirveye ulaşılıp saat 15.00’da yürüyüş sorunsuz şekilde sona erdi.
Yürüyüş sonrası etkinliğe katılan bayanlardan kadınlara özel bu faaliyetlerin fazlalaştırılması yönünde talepler gelirken, tekliflerin artması ile sağlıklı yaşam için bu tür faaliyetlerin sadece kadınlar gününde değil yıl içerisinde de gerçekleştirmesinin planlandığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim