Koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından sağlık kuruluşlarında ihtiyaç haline gelen yüz maskelerini, İnegöl de gönüllü vatandaşlar hem evlerinde hem de işyerlerinde el birliğiyle ücretsiz olarak dikiyor. Vatandaşlar tarafından binlerce maske Devlet Hastanesine teslim edildi.

10 BİNE YAKIN MASKE TESLİM EDİLDİ

Ülkemizde koronavirüs vakasının görülmesinin ardından artan maske ihtiyacı nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesinin talebi doğrultusunda kendi aralarında organize olan İnegöl Halk Eğitim Merkezinde görevli 40 öğretmen ve usta öğreticileri, gönüllü olarak maske dikimine başladı. Hem Halk Eğitim Merkezinde ki atölyeler de hem de evlerinde maske diken öğretmenler, günde ortalama 200 ila 300 civarında maske dikiyor. Gönüllüler tarafından bugüne kadar İnegöl Devlet hastanesine 10 bin civarında maske teslim edildi. Gönüllü öğretmenler, burada amaçlarının koronavirüs salgını ile ilgili olarak sağlık personele destek vermek olduğunu belirtirken, “Aynı zamanda milli mücadele sırasında cephedeki askerine her zaman destek veren Türk kadını, bu zorlu zamanlarda da tarihi misyonunu yüklenerek, ülkesine ve devletine de gerekli desteği vermiştir” dediler.

ÜCRETSİZ DİKİYORLAR

Kimi vatandaşlar evlerinde dikiş makineleriyle maske dikerken kimi vatandaşlar da işyerlerinde bir araya gelerek İnegöl Devlet Hastanesi için gönüllü olarak maske dikiyor.

İNEGÖL DEVLET HASTANEMİZE FAYDAMIZ OLSUN

Evinde maske dikimi yapan Halk Eğitim Merkezi Giyim öğretmeni Zeliha Kaplan ise, “Biz İnegöl Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri olarak, İnegöl Devlet Hastanemize faydamız olsun diye maske dikimine el attık. Halk Eğitim Müdürümüz Ömer Göktürk ile Meliha hanım bizlere aracı oldular. Hastanenin bize getirdiği malzemeyle evlerimizde maskelerimizi üretiyoruz. Eğer seri halde dikilirse 100-200 tane dikilebilir. Hayır için ve seve seve yapıyoruz. Dikimi de çok kolay zaten. Ben bine yakın maske getirdim. Hastaneden gelip kapıdan teslim alıyorlar. Bu şekilde devam ediyoruz. Eğer yapmak isteyen arkadaşlar olursa da hastanemize katkısı olur. Çok da sevaba girerler. Çünkü bunlar 1 sefer kullanılıp atılıyor ve bizim diktiğimiz gibi de kullanılmıyor. Akla gelen ilk soru bunlar dezenfekte ediliyor mu? Elde dikildiği için mikrop üretmiyor mu? Hastane bunları bizden alıyor ve enfeksiyon bölümünde dezenfekte edip, daha sonra kullanmalarını sağlıyor. Hemşirelerimiz ve doktorlarımız bunları hijyenik bir şekilde kullanılıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim