İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İçişleri Bakanlığının 'Dinamik Denetim Faaliyeti' genelgesi doğrultusunda pandemi denetimleri yaptı. Denetimlere İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da eşlik etti.
Sokakta yaya olarak yürüyerek denetim yapan Kaymakam Arslan, gördüğü motosikleti durdurup sürücüsüne kask kullanması konusunda uyarıda bulundu. 
Arslan, "Can güvenliği için kask takmak zorundasın, sen sürekli trafiktesin kask kullan" diyerek uyardı. Sürücü ise, takacağı sözünü verdi. 
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri" konulu genelgesi doğrultusunda 81 İlde koordineli pandemi denetimleri gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşa pandemi kuralları hatırlatıldı.

İnegöl'de birçok iş yeri ve vatandaş genelge kapsamında denetlendi. Yapılan denetimlerde vatandaşların büyük bir oranda kurallara uyduğu gözlemlendi. Kurallara uymayan vatandaşlar ve esnaflar ise uyarıldı. Kayakam Arslan, denetimlerin tüm hafta boyunca süreceini söyledi.

HERKESİN BİRBİRİNE KARŞI SORUMLULUĞU VAR
Denetimler ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Aktif ve yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Sayın kaymakamımızla birlikte tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Vatandaşlarımızın  bir kısmının dikkatli olduğunu bir kısmının ise halen daha kurallara uymadığını görüyoruz. Bu süreç artık bizlerin koyduğu çabayla devam edecek. Biliyorsunuz artık turuncu kategorisine geçtik. Artık bir yasaklama söz konusu olabilir. Bu çabaların zayi olmaması için, ekonomik ve sağlık açısından bir sıkıntı olmaması için herkesin birbirine karşı sorumluluğu var. Hayatı kontrollü bir şekilde yaşamaya devam edelim. Kaymakamımıza ve kurum yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

EVLERDE BULAŞ RİSKİ ARTIYOR
Kaymakam Eren Arslan , "İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda tüm ülkemizde eş zamanlı denetimler yapılıyor. Denetimler tüm hafta boyunca sürecek. Dinamik denetim dönemi dediğimiz bir dönemdeyiz. Bildiğiniz üzere illeri risk durumuna göre haritalandırdılar. İlimiz sarı renkli kategorideydi fakat vaka sayılarındaki artışla bu tekrar değerlendirilebilir.  Bu yüzden her vatandaşımızın bireysel tedbir alması gerekiyor. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerekiyor. Temel ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra aktivitelerden uzak durmalıyız. Evlerde bulaş riskinin arttığını, akraba ziyaretleri ve cenaze gibi durumlarda risk ortamlarının oluşabileceğini hatırlatmak isterim. Bunlardan kesinlikle kaçınmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İSTEDİĞİMİZ ZAMAN HER ŞEYİ BAŞARABİLEN BİR MİLLETİZ
Arslan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Bizim bu denetimlerdeki amacımız vatandaşı ve iş yerini idari yaptırımla cezalandırmak değil. Bizim amacımız uyarmak ve rehberlik etmek. Bir yıllık zorunlu süreci ve sıkıntıları ülke olarak yaşadık. Artık bundan kurtulmamız ve eski bildiğimiz normal hayata dönebilmemiz herkesin gayretine bağlı. Herkes kendine düşen sorumluluğu taşımalı. Tedbirlere uyan vatandaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Kurallara uymayan vatandaşları ise uymaları konusunda uyarmak istiyorum. Bu nihayetinde kul hakkıdır. Biz istediğimiz zaman her şeyi başarabilen bir milletiz. Bu salgınla mücadelemizi de hep beraber kazanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı."

Editör: TE Bilişim