İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), İnegöl Mobilyası Yıldızları ödül programının bu yıl 5’incisini gerçekleştirdi. 

Protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Okan Güler, 
“2015 yılında ilkini yapmaya başladığımız bu ödül gecesi organizasyonumuzla mobilya sanayisinde emek veren İnegöl’ün bugünlere gelmesinde çok büyük payı olan mobilyacı arkadaşlarımızın çalışmalarına dikkat çekelim ve başarılarını ödüllendirelim istedik. Çünkü yaptığınız işler takdir edilmesi gereken işler. Bir ilçe düşünün yaptığı ihracatla onlarca ili geride bıraksın, dış ticaret fazlası ile ülkeye örnek olsun, sağladığı istihdamla işsizlik sorununu yaşamasın ve gecesiyle gündüzüyle ülkemiz için üretmeye devam etsin. Bu başarı takdir edilmeyecek, ödüllendirilmeyecekse ne ödüllendirilecek arkadaşlar. Ben sizleri derneğim ve bir İnegöllü mobilyacı olarak alkışlamak istiyorum.” dedi. 


İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ise İnegöl’ün Türkiye mobilya sektöründe marka olduğunu söyledi. Şehrin, Türkiye mobilya sektörüne çok ciddi katkı sağladığına dikkati çeken Uğurdağ, İMOS’un mobilya sektörüne en üst düzeyde katkı sağladığını ve yön verdiğini aktardı. 425 milyon dolar ihracat hacmiyle İnegöl’de en önde gelen sektörün mobilya sektörü olduğunu belirten Başkan Uğurdağ, mobilyanın ardından tekstil sektörünün geldiğini ifade etti. 

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç de mobilya üretmenin önemine dikkat çekerek, “Çin’i dışarıda bıraktığımız vakit, dünya mobilya sektörünün %50’sini gelişmiş ülkeler üretiyor. Çünkü mobilya bir anlamda istihdam dostu. İnsanları çalıştırma ve iş verme konusunda İnegöl, Türkiye’de örnek bir şehir. Mobilya aynı zamanda bütün sektörlerin müşterisi. Mobilya geliştikçe diğer sektörleri geliştiriyor.” ifadelerini kullandı. 

Belediye Başkanı Alper Taban da İnegöl’de 100 yıllık mobilya hikâyesinin olduğunu söyledi. 
Ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün ekonomik gelişmişliğine vurgu yaptı., 

İnegöl Kaymakam vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ise İnegöl’ün Türkiye’de yıldız ve marka olduğunu vurguladı. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İnegöl Mobilyasının Yıldızları’na ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken; en fazla tasarım tescili alan firmalarda ilk sırayı Çilek mobilya aldı. Kategorinin ikinci Weltew Mobilya olurken; Muzaffer Mobilya üçüncü sırada, Özdemirler Kapı Dünyası dördüncü sırada, Area Mobilya ise beşinci sırada yer aldı. 

İhracat başarı ödülü alan firmalarda da Genç Archi Mobilya ilk sırada bulunurken; Başdinç Mobilya ikinci, Zovli Mobilya üçüncü, ismini açıklanmasını istemeyen firma dördüncü, Caner Çetin beşindi sırada yer aldı. 

En fazla ihracat yapan firmalar ise şu şekilde; Çilek Mobilya, Weltew Mobilya, Vanitti Mobilya, Çel-Mo Mobilya ve İdol Mobilya.

Editör: TE Bilişim