Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle yönelik ‘Sağlıklı Beslenme, Obezite ve Okullarda Diyabet Programı’ konulu bir seminer düzenlendi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen seminerde ilk olarak İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Şenay Ayva " Sağlıklı Beslenme ve Obezite" konusunda sunum yaptı. Şenay Ayva; beslenmenin karın doyurmak olarak görülmemesi gerektiğini, vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanmış olduğunu, kahvaltının en önemli öğün olduğunu, her gün erken kalkılarak sabah 09.00'a kadar kahvaltının yapılması gerektiğini, besinlerin süt, et, sebzeler, meyveler ve ekmek olmak üzere 5 gruba ayrıldığını ve her öğünde her besin grubunu tüketmek gerektiğini, günde en fazla 5 gram tuz tüketmek gerektiğini, her gün 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini, obezitenin şişmanlık demek olduğunu, kadınlarda erkeklere göre daha fazla görüldüğünü, yeterli ve dengeli beslenme ile bu hastalığın ortadan kaldırılabileceğini söyledi.


Daha sonra İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi Ebesi Esra Akagündüz ise "Okullarda Diyabet Programı" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ebe Esra Akagündüz, dünyada 15 yaş altı çocuklardan 542 bininin diyabet hastası olduğunu, bu hastalığın genetik olduğunu, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu, diyabetli çocukların her türlü aktivite yapabileceklerini, okullarda Beden Eğitimi derslerine girmelerinin sağlanması gerektiğini, okullarda acil durumlarda çocuğun bilincinin kapalı olması durumunda mutlaka ambulans çağrılması gerektiğini söyledi.
Okul Müdürü Müslim Serbest ise, Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında Ocak ayında öğrencilere Sağlıklı Beslenme ve Obezite" ile "Okullarda Diyabet Programı" konularında seminer ve sunumlar planladıklarını söyleyerek, İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi Diyetisyeni Şenay Ayva ve Ebe Esra Akagündüz'e seminer ve sunumlarından dolayı teşekkür etti.
Seminer ve sunum sonunda Diyetisyen Şenay Ayva ve Ebe Esra Akagündüz'e, Okul Müdürü Müslim Serbest tarafından plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim