Türkiye genelinde yapılan koronavirüs denetimleri kapsamında İnegöl'de de bugün protokolün katılımıyla denetimler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen denetimlere Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Jandarma Komutanı Ferruh Mağden, Sağlık Müdürü Mehmet Kavak ve beraberlerindeki heyet katıldı. Denetimler esnasında vatandaşlar maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında uyarıldı. Akabinde açıklama yapan Kaymakam Şükrü Görücü, İnegöl'de son bir haftada karantinadan kaçan iki şahısın yakalandığını belirterek riskli ve temaslı kişileri kurallara uymaya davet etti. Kurallara uymayan vatandaşlara ise gerekli cezai işlemlerin yapılacağını belirtti.


HEMŞERİLERİMİZ KURALLARA RİAYET ETSİN
Denetimlerin devam ettiğini belirten Şükrü Görücü, “ İş yerlerimizi denetleyerek vatandaşlarımıza ve esnafımıza kuralları hatırlatarak uyarılarda bulunduk. Eksikleri olanları uyardık, eksikleri olup da direnenlere zaten gerekli işlemler yapılıyor. İlçemizde vakaları önlemek için sağlıkçılarımız, kolluk kuvvetlerimiz, kamu çalışanlarımız, sizler yani herkes elbirliğiyle çalışıyor. Bu vakaların önlemenin yolunu hep birlikte biliyoruz ve kurallara uymaya davet ediyoruz. Buna rağmen ilçemizde kurallara riayet etmeyen vatandaşlarımız oluyor.  Son bir haftada da evde olması gereken iki şahsı tespit ederek yakaladık. Bu şahısların gideceği yer belli. Biliyorsunuz Bursa’ya yurda gönderiliyor. Vakaların şakası yok tedbir almak zorundayız. Vakaları önlemenin tedbirden başka yolu yok. Hemşerilerimiz kurallara lütfen riayet etsin. Hanımlarımızın ev gezmeleri, düğünler ve nişanlar biliyorsunuz vaka sayılarını artırdı. Bununla alakalı da gerekli çalışmalar yapıldı lütfen kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

BANA BİR ŞEY OLMAZ MANTIĞININ FAYDASI YOK
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bugün denetimlerimize devam ettik. Vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz şudur; rehavete kapılmadan kurallara uyarak yaşamlarını devam ettirsinler. Bu hepimiz için geçerli. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Bana bir şey olmaz mantığının kimseye faydası yok. Böyle olduğu zaman zaten vakalardaki artışı da görebiliyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın sağlıklı kalabilmeleri açısından kurallara uymalarını talep ediyoruz. Herkese sağlıklı günler dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim