İnegöl’de Mezit Bölgesi’nde kurulan su fabrikasının kaynak suları çekmesinden dolayı, içme suyu sıkıntısı yaşayan civar mahallelere içme suyu olarak, Mezit Mahallesinin sulama suyu veriliyor. Suyun çok fazla kireçli olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden içme suyu sorununu çözmelerini istiyor.

İnegöl’de bulunan Mezit Mahallesi Muhtarı Remzi Kethüda, mahallenin üstüne kurulan su fabrikasından dolayı sularının azaldığını, civar köylere içme suyu olarak sulama suyunu verildiğini iddia etti.

FABRİKA YÜZÜNDEN SU KALMADI

Su fabrikasından dolayı köyün sularının azaldığını ifade eden Muhtar Remzi Kethüda, “Mezit’in aşağı mahallesinin içme suyu sıkıntısı vardı, su çamurlu akıyordu. Su alınırken kaynak olduğu biliniyordu. Daha sonra kaynak olmadığı ortaya çıktı. Bu sorun ile alakalı bir çalışma yapıyoruz. Aşağıdaki köylerde de bir sıkıntı var. Onlar bizden su istiyor ama bizim Mezit köyünde su kalmamış durumda. Su fabrikası ile anlaşmalar yapılmış, kaynaklar verilmiş. Kalan içme suyu ve sulama suyu ancak bizim köyümüze yetiyor. Fakat diğer köylerin içme suyu sıkıntısı devam ediyor“ dedi.

DİĞER KÖYLERE SULAMA SUYU VERİLİYOR

Diğer köylere Mezit’in sulama suyunun verildiğini söyleyen Kethüda, “Arıtma geçici olarak yapıldı. BUSKİ’nin bir çalışma yapacağını, buraya büyük bir arıtma tesisi yapacağını duyduk. Hatta 400’lük borular döşendi. Bununla alakalı pek bir bilgimiz yok. Mezit tarafından su alan 10 köye su veremiyoruz, suyumuz yetmiyor, keşke olsa da versek. Şuanda bizim sulama suyumuz var, köye kalan bu su aşırı kireçli. 10 köye buradan su veriliyor. Biz bu sulama suyunu kullanacağız. 10 tane köye su kalmayacak. Şuan 10 tane köy Mezit köyünün sulama suyunu kullanıyor. Geçen bunun toplantısını yaptık. Yetkililer bu durumu biliyor, çözüm bulmaya çalışıyorlar. Artık ne yapacaklar, onlar daha iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim