İnegöl'de uyuşturucu ile mücadele çalıştayı
UYUŞTURUCU İLE TOPYEKÜN MÜCADELE 
İnegöl Kaymakamlığı tarafından "Ben olsaydım" çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda "bağımlılık ile mücadele çalışmaları" masaya yatırıldı. Toplantıda Türkiye’de tek olan İnegöl merkezli uyuşturucu operasyonunun da başarısından bahsedilirken, uyuşturucu bağımlısının rehabilite edilmesi noktasında kati yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı. 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediyecilik gözü ile tespitlerimiz var. Gelişen şehirlerde ister istemez değişik çeşitli insanlar turuyebiliyor. Buradan bir pazar oluştuyorlar insanlara zarar veriyorlar buradan bir ticaret yapıyorlar. Bu dünyada da aynen bunlar oluyor. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım sonra gerekli kurumlarımız gerekeni yapıyor. Şehrimizde gençlik üzerinde araştırma yaptık 18-29 yaş arasında gençler hala ailelerini rol model alıyorlar, arkadaşlarını rol model alıyor." diye konuştu. 
TOPYEKÜN MÜCADELE 
Kaymakam Eren Arslan ise," Bugün burada toplumlar için çok önemli tehdit olan bağımlılıkla mücadele için çalıştay yapıyoruz. 21. Yüzyıl bağımlılığın arttığı yüzyıl oldu ve dünyanın tamamını etki ediyor. Bağımlılık türü ne olursa olsun salgın bir hastalıktır. Dünyanın en önemli mücadelelerinden biri olan bağımlılığı topyekun mucade edilmesi gerekmektedir." dedi.
Ülkemizde önemli adımların atıldığını aktaran Arslan," Uzun zamandan beri ilgili kurum ve kuruluşlar uyuşturucu ile mücadele için yoğun çalışma yapıyorlar. 2021 yılında 293 bin kişi gözaltına alınıp 23 bin kişi tutuklanmıştır. Tonlarca uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Bu çalıştayda bağımlılığı önleme adına bilimsel bir çalıştay yapılacaktır. Katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. 
Uyuşturucu bağımlılığı ve ilçemizdeki uyuşturucu ile mücadele çalışmaları-çözüm önerileri konusunda Psikolog Veysel Bişgin ve İlçe tütün ile mücadele çalışmaları hakkında DR. Sema İdil bilgi verdi.
YAPTIRIM UYGULANMALI
Çalıştayda bazı konuşmacılar, uyuşturucu kullanan ve çevresine zarar veren bir şahsın bağımlılığını sona erdirmek ve topluma kazandırma noktasında, rehabilite yaptırımının uygulanması gerektiği vurgulandı.
Söz alan Orhaniyespor yöneticisi Özgür Gürbüz, "Uyuşturucuya başlayan bireyler neredeyse ailesinin tamamına sıkıntı çıkartmaya başlıyor. Bu konuda en önemli önlem gençleri uyuşturucuya başlatmamak gerekiyor. Bu konuda önleyici tedbirleri almamız gerekiyor. Uyuşturucuyu sadece sıkıntılı hayatları olan bireyler kullanmıyor etrafımızda düzenli hayatları olan bildiğimiz insanlarda kullanıyor. Para kullanma yöntemlerini bilemeyen çabuk para kazanmış arkadaşlarımızda bu kentte karşımıza çıkmakta. Bu kentin büyün dinamiklerine sahip çıkmak lazım. Özellikle spor ve kültürel anlamlarda gençlerimizi yönlendirmemiz lazım. Spor bir otokontrol mekanizması." dedi.

Editör: TE Bilişim