BİR OTOBÜS DOLUSU İNSAN 19 MAYIS’I POSOFTA KUTLAYACAK
İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği hemşerilerini ata yurtlarına götürmek için gezi düzenledi.
İnegöl´de en çok nüfusa sahip olan Posoflular yaptıkları etkinlikler ile şehre artı değer katarken bir yandan da hemşerilerine dönük sosyal faaliyetlere imza atıyor. İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği önceki gün dernek binası önünden 46 kişilik kafileyi Ardaha’ın Posof ilçesine uğurladı. 
“Doyduğumuz Topraklardan Doğduğumuz Topraklara Sıla-İ Rahim”
Dernek binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Mahsuni Canbay; Posof gezisi ile alakalı; kısa mesaj ve sosyal medya paylaşımlarıyla hemşerilerin geneline ulaştıklarını, güneşin battığı topraklardan güneşin doğduğu topraklara doğru yol alınacağını ifade ederek; “Posoflular çok necip bir halktır. Geçmişini ve doğduğu şehri unutmaz ve irtibatını koparmaz. Biz de dernek olarak İnegöl´ümüzün de kardeş şehri olan doğduğumuz topraklara Sıla-ı Rahim gezisi düzenliyoruz” dedi.
Heyet; 19 Mayıs Etkinlerine Katılacak
Gezinin Mayıs ayında yapılmasını; çevre il ve ilçelere nam salan Posof’taki 19 Mayıs kutlamalarına katılmak olduğunu ifade eden Canbay, “19 Mayıs etkinlikleri Posof´ta bir başka kutlanır. Festival havası eser. İstanbul´dan Bursa’dan,  çevre il ve ilçeler ile birçok şehirden hemşerimiz bu etkinliklere katılmak için yola çıkarlar. Biz de hemşerilerimizi bu gece uğurluyoruz” dedi.
İnegöl Belediyesi’ne Teşekkür 
Gezinin düzenlenmesinde büyük katkısı olan İnegöl Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür eden Mahsuni Canbay; “Belediyemiz otobüs tahsisinde bulunmuştur. İnegöl Posof kardeş şehirdir. Bu kardeşliğini bu geziyle de perçinleyecektir. Dernek olarak İnegöl Belediye Başkanımızı da davet ettik. Programın durumuna göre katılabileceğini ifade etti. Biz de Belediye Başkan Yardımcımız Fevzi Dülger ile  Belediye Meclis Üyelerimiz Erdal Akkaya, Cavit Dülger, Fahrettin Baykan’dan oluşan bir heyetle etkinliğe katılacağız”dedi

Editör: TE Bilişim