İYİ Parti İnegöl İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Uğur Demir yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından İnegöllü 2 gencin uyuşturucu kullanmasını değerlendirerek, yetkilileri uyuşturucu kullanımına karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili uyarılarda bulundu. 
Başkan Demir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"İnegöl İyi Parti Gençlik kolları olarak,  İlçemiz ve Ülkemizde  hızla yayılan kimyasal madde kullanımının,  çok küçük yaştaki genç kardeşlerimize kadar ulaşmış olması ve  nufusa göre kullanımın inanılmaz boyutlara ulaşması karşısında yaşadığımız derin üzüntüyü paylaşmak istiyoruz.
Eminim, aklı başında, vicdanı yerinde her İnegöl’lü vatandaşımız bu konuda bizler ile aynı duyguları paylaşıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde, 19 ve 23 yaşlarında iki gencin, sosyal medya üzerinde canlı yayın açarak “Metanfetamin” kullanıdığını görmek, bu kadar küçük yaştaki gençlerin eline kadar düştüğünü görmek, aynı zamanda büyük bir cesaret ile, herkesin gözü önünde kullanıyor olmaları, bizleri hiç olmadığı kadar endişelendiriyor.
Başta “Metanfetamin” isimli uyuşturucu olmak üzere, çeşitli maddeler gençlerimizin zihin ve beden sağlığına ciddi anlamda zarar vermektedir.  Çok ciddi bağımlılık etkisi olan bu madde, kişinin beyin kimyasını bozup, kişinin ilgili maddeyi bulabilmek için tüm ahlaki değerlerinden vazgeçmesine kadar sebep oluyor. 
Ebebeynlerin madde ile ilgili bilgisizliği nedeni ile, gençler rahat şekilde kullanmaktadır.
Hal böyle iken, parti fark etmeksizin, biz Türk gençleri olarak, bu elzem sorun karşısında el birliği ile hareket etmek zorunda olduğumuz kanaatindeyim.
Konu ile alakalı çözüm önerimiz aşağıdaki şekildedir;
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emliyet Teşkilatı ortak organizasyon  aracılığı ile, başta Lise ve Üniversitelerde eğitim gören tüm öğrencilere, uyuşturucu testinin yapılmasıdır.  Yaptığım araştırmalar neticesinde, basit bir saç testi ile, 90 güne kadar kullanım tespit edilebiliyor.

Bu şekilde uyuşturucu kullanma gafletine düşmüş tüm öğrencilerin tespit edilmesi ve çıkan sonucun sadece ailelerle paylaşılması gerekmektedir.

Hayatının başında, kandırılmış genç kardeşlerimize erken tehşis edilip, akıl ve beden sağlığını kaybetmeden, müdehale (yardım) edilmelidir.
Tüm bu test uygulamaları yapılırken, eş zamanlı olarak, tüm öğrencilerin ebebeynlerine, uyuşturu ile mücedale, uyuşturucu kullanan kişiye nasıl yaklaşılması gerektiği ile alakalı seminerler verilmelidir. Zira çoğu ebebeyn uyuşturucu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmadığı için, çocuğuna nasıl yaklaşması gerektiği konusunda uzman kişilerden eğitim alması, kullanan çocuğun iyileşmesinde etkili rol oynayacaktır. 
Aynı zamanda tüm ebebeynler uyuşturucu etkilerini ve kişilerin uyuşturucu etkisinde, ne gibi fiziksel ve zihinsel davranışlar sergilediğini öğrenmiş olacaktır.
Aynı zamanda, uyuşturucu kullandığı tespit edilen gençlerden, gizli tanık olarak, uyuşturucuyu temin ettiği kişiler ve kurumlar tespit edilecek. Bu sayede zehir tacirlerinin yargılanması ve cezalandırılmasına vesile olacaktır.
Testi pozitif çıkan, uyuşturucu kullanmış olduğu tespit edilen gençlerin, eğitim hayatı sekteye uğramaması  ve sosyal hayatta dışlanmaması için, bu bilgiler gizli tutularak, tedavi süreci üzerine milli eğitim ve sağlık bakanlığı ortak bir program düzenlemelidir.
Eğer bu çözüm önerisi uygulamaya koyulursa;
Uyuşturucu kullanan gençlerin tespit edilmesi, bu sayede erken müdehale ile tedavi edilmesi, akabinde hayatının normalleşmesi.
Ailelerin uyuşturucu ile ilgili bilgilendirilmesi.
Uyuşturucu satan kişilerin tespit ve cezalandırılması.
Bundan sonra genç nesilin, uyuşturucu kullanma konusunda yaşayacağı çekince nedeni ile kullanım ve deneme oranının azalması.
Satıcıların alacağı cezalardan dolayı, en azından gençlere satma konusunda yaşayacağı korku ve çekince.
Gibi 6 önemli konuya çözüm olanağı sunmuş olacağız.
Bizler, geleceğimizi, arkadaşlarımızı, TÜRK GENÇLERİNİ, sokaklarda kaybolmuş vaziyette görmek istemiyoruz. Eğer bu maddelerin satılmasına yetkililer yeterince engel olamıyorsa, kullananların tespit edilip, tedavi edilmesine, satıcıların ise cezalandırılması konusunda tüm Bakanlıkları göreve davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim