İnegöl Bayburtlular

İnegöl Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin 27 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısında, eski Başkanlardan Ömer Akçakaya’nın Başkanlığında göreve getirilen yeni yönetim, nezaket ziyaretleri çerçevesinde dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Durmuş Gençer’i makamlarında ziyaret etti.

Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Akçakaya ile yönetim kurulu üyeleri Zeki Gümüşhaneli, Ünal Vurgun, İsmail Aşkın, Nadir Sancar, Kuddusi Demir, İhsan Koçyiğit, Adem Başyiğit ve Cevat Soydaş ilk olarak saat 14.00’de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi dün ilk olarak  Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Başkan Ömer Akçakaya, iki hafta önce gerçekleştirilen genel kurul toplantısıyla yönetime seçildiklerini hatırlatarak, “Hepimiz İnegöl’de yaşıyoruz. İlk olarak mülki amirlerimizi ziyaret etmek istedik. Bu doğrultuda da ilk ziyaretimizi Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a gerçekleştirdik” diyerek, her türlü kültürel ve toplumsal çalışmalarda İnegöl Belediyesi ile şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da beraber çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Yeni seçilen dernek yönetimine kolaylıklar dileyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl’de  Kafkaslardan, Anadolu’nun dört bir yanından gelenlerle zengin bir mozaik oluştuğunu söyledi. “Son yıllardaki yoğun göçlerle bu kültürel zenginliğin daha da arttığına vurgu yapan Başkan Alinur Aktaş, “İnegöl hepimizin ortak değeridir. Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneğimiz bu güne kadar güzel çalışmalara imza atmıştır. Kendilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Aktaş, İnegöl Belediyesinin İnegöl’de faaliyette bulunan tüm derneklerin yanında olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanlığına düzenlenen ziyaretin ardından Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi dün saat 15.00’de Kaymakam Durmuş Gençer’i makamında ziyaret etti.

Kaymakamlıktaki ziyaret sırasında, Derneklerinin İnegöl’de birçok ilke öncülük ettiğini dile getiren Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Akçakaya, kendi kültür ve adetlerini yerine getirebilme ve yaşatabilme noktasında, İnegöl’de faaliyetlerde bulunduklarını bildirdi. Düzenlenecek her türlü organizasyonda kendilerine görev verilmesi halinde beraber çalışacaklarını söyleyen Akçakaya, kendilerini makamında ağırlayan Kaymakam Durmuş Gençer’e teşekkür etti.

İnegöl’de Bayburtlu sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Kaymakam Durmuş Gençer ise, “İnegöl’e yeni geldiğimde ilk ziyaret ettiğim derneklerden biri Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneğiydi. Hepimiz İnegöl’de yaşıyoruz ama doğduğumuz yerleri de unutmamalıyız. Ülke birliği kadar hemşeri birliklerimizde zengin kültürümüzü canlı tutmaktadır” şeklinde konuşarak, yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim