Henüz aday adaylığı başvuru sürecinin başlamadığını söyleyen Bayram, “İnegöl için büyük hayallerim var. Adaylık konusunda teşkilatımızla istişarelerim sürüyor. Sürecin geleceği noktayı hep birlikte göreceğiz” dedi.

HER ŞEY İNEGÖL İÇİN…

Dün Gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Bayraktar’ı makamında ziyaret eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, kendisinin adaylığı konusunda sosyal medyada çıkan haberleri değerlendirerek, “Dün akşam Nedim Bayram Sevenleri sayfası faaliyete girdi. Sevenlerimiz tarafından bu sosyal medya sayfası aktif hale getirildi. Tabi uzun zamandan beri eşimiz, dostumuz, etrafımızda ki sevdiğimiz insanlar Belediye Başkanlığı aday adaylığı konusunda bize baskı uyguluyordu. Bizde bu süreci yönetebilmek için kendi içimizde bazı bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Şuan da resmi bir aday adaylığı müracaatımız yok. Ama kendi etrafımızdaki büyüklerimizle istişare halinde olacağız. Onların olurunu almamız durumunda en kısa zamanda aday adaylık başvurumuzu yapmış olacağız. Tabi bu konuda partimizin ilçe başkanı, milletvekilimiz, yönetim kurulu üyemiz, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımızın görüşleri bizim için çok önemli. Yine bununla birlikte İl Başkanımız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve daha önce AK Parti de siyaset yapmış sevdiğimiz abilerimiz var. Bunların da görüşleri bizim için önemli. Onlarla istişarelerimizi sürdüreceğiz. Bu istişareler sonucunda inşallah İnegöl için hayırlı bir sonuç doğmasını ümit ediyorum. Bizim amacımız İnegöl’e hizmet etmek. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla aktif olarak her zaman İnegöl’e katkı sağlamaya çalışan bir kişi oldum. DOSTUM, Kent Müzesi ve Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesiyle yaptığımız önemli ve güzel çalışmalar var. Bu çalışmaların devamında da bayrağı devralmamız durumunda İnegöl için çok güzel ve büyük hayallerimiz var. Bu hayalleri ben olsam da, olmasam da kim olursa olsun birlikte zaten yapmaya devam edeceğiz. Amacımız İnegöl’e hizmet etmek. Amacımız AK Partiye yakışır bir şekilde hareket etmek. Bize düşen görev budur ve bize yakışan budur. Biliyorsunuz başkanımız Alinur Aktaş. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi Alper başkanımızla birlikte Ankara’ya çağırmıştı. Bu süreçte de Cumhurbaşkanımızın da bize orada tavsiyeleri olmuştu. Bu tavsiyelere uyan ve bu kriterlere uygun birey olmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle İnegöl’ümüz için eğer bizim adaylığımız söz konusu olursa, hayırlı olsun. Her şey İnegöl için” şeklinde konuştu.

NEDİM BAYRAM KİMDİR?

1968 yılında İnegöl’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamladı. Tiflis Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü 1993 yılının sonlarında yarım bırakarak, Türkiye’ye döndükten sonra serbest ticaretle uğraşmaya başladı.

1999 yılında seçildiği İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğinin 2. Başkanlığını 2010 yılına kadar yapan Bayram, 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İnegöl Belediyesi Meclis üyesi oldu ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığına getirildi. Ayrıca İlçedeki Uluslararası Kültür Sanat Festivali ve Ramazan Sokağı gibi büyük organizasyonlarda yer alarak İnegöl’ün sosyal ve kültürel gelişimi ve tanıtımı ile ilgili çalışmalarda önemli görevler üstlendi.

2005 yılında yapılan kongrede Burhan Alıcı başkanlığındaki ilçe yönetim kuruluna girerek Tanıtım ve Medya başkan yardımcılığı görevine getirildi.

  1. yılında gönüllü arkadaşlarıyla birlikte açılmasında büyük gayret gösterdikleri İnegöl Kent Müzesinin kurucu koordinatörlüğüne getirildi. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasında Ticaret Meclis üyeliği görevlerinde de bulunan Nedim Bayram ayrıca İnegöl Halk Kütüphanesi Koruma Derneği Denetleme Kurulu üyeliği de yaptı.

2008 yılında İBEFTAŞ (İnegöl Belediye Ekmek Fabrikası) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Bayram, aynı zamanda İnegöl Mobilyacılığının yüz akı MODEF A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ile İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu üyeliğinde de bulundu.

  1. Belediyesi Çınarlaraltı Dergisi’nin çıkarılmasına öncülük ederek derginin yürütme kurulu sorumluluğunu üstlendi.

2009 yılındaki yerel seçimlerde Belediye Meclis üyeliğine tekrar seçilen Nedim Bayram daha önce üstlendiği görevlerin yanı sıra 2009 yılı sonlarında oluşturulmasına katkı sağladığı İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

2010 yılı Uluslararası Festival kapsamında “1.Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması” Genel Sanat Yönetmenliğini yaparak, mobilya sektörünün ticari tanıtımının kültürel faaliyetlerle de desteklenmesine katkı sağladı.

  1. Yılında İnegöl Mobilya Tanıtım Grubunun, misyonunu tamamlamasıyla kurulmasına karar verilen, “İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği” kurucu yönetim kurulu üyesi oldu.

İnegöl Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu üyeliğini ve “Kültür Sanat Turizm Tarih Çalışma Grubu” Başkanlığını yaptı. Bu çalışmalar kapsamında Oylat Kent Ormanı Avan Projesinin hazırlanması, Fevziye Kanyonu’nun turizme kazandırma çalışmaları, İnegöl Kent ve Tanıtım Rehberi gibi projelerin hazırlanmasına öncülük etti.

2011 yılında Kent Müzesi merkezli tanıtım çalışmaları kapsamında BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) destekli projenin uygulama koordinatörlüğünü yürüttü.

2013 yılında kurulmasına karar verilen Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesinin koordinatörlüğüne getirildi. Ayrıca müzenin BEBKA’dan mali destek alma ve uygulama çalışmaları koordinatörlüğünü de üstlendi.

2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İnegöl Belediyesi Meclis Üyeliği ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi.

2017yılında İnegöl Belediyesi İNTURAŞ(İnegöl Turizm A.Ş.) yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Belediyespor ve Belediye Halk Dansları Topluluğunun kuruluş çalışmaları ile Ortaköy Kervansarayının restore edilmesi ve DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) gibi birçok projede ismi yer alan Nedim Bayram, İnegöl Belediyesinde Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesinde ise Engelliler Komisyonu Başkan Vekilliği ile BURFAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı.

İnegöl Belediye Başkanlığı Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi olan Bayram, aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığında Sosyal İşler ve Turizm Komisyon Başkanı, Kültür Spor Eğitim ve Gençlik Komisyonunda Başkan Vekilliği ve Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise devam etmektedir.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, 2017 yılı Kasım ayında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması nedeniyle, AK Parti İlçe teşkilatında yapılan temayül yoklamasında, en yüksek oyu alarak, İnegöl Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen iki kişiden birisidir.

Mobilya sanayisinde faaliyet gösteren firmasının yönetim kurulu başkanı olarak ticaret hayatını sürdüren, iş hayatı dışında halk dansları eğitmenliği ve uzmanlığı ile folklor araştırmacılığı da yapan, aynı zamanda ileri derecede Gürcüce bilen Nedim Bayram, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim