Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan en gelişmiş 10 ilçe içinde İnegöl yer almazken, Bursa içinde en az yaşanmak istenen ilçe içinde ilk 3 içinde yer alıyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan İlçelerin Sosyo - Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nın (İlçe SEGE-2022) sonuçları açıklandı.

6 kademede sınıflandırılan ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlikleri; üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı, ilkokul ve üzeri mezunu kadın oranı, imalat sanayi payı, ortalama LGS puanı, gayrimenkul birim satış fiyatı, pasaport sahipliği gibi verilerle ölçülüyor.

Açıklanan en gelişmiş 10 ilçe içerisinde İnegöl yer almazken Bursa’dan sadece Nilüfer ilçesi yer aldı.

İŞTE EN GELİŞMİŞ 10 İLÇE

Şişli (İstanbul), Çankaya (Ankara), Beşiktaş (İstanbul), Kadıköy (İstanbul), Yenimahalle (Ankara), Bakırköy (İstanbul), Fatih (İstanbul), Nilüfer (Bursa), Ataşehir (İstanbul), Başakşehir (İstanbul).

EN AZ YAŞANMAK İSTENEN 3 İLÇE İÇİNDEYİZ

Öte yandan etki araştırma grubunun araştırma verilerine göre, Bursalıların Bursa ilçeleri arasında en çok yaşamak istedikleri ilçe açık ara farkla Nilüfer. Onu Mudanya ve Osmangazi ilçeleri takip ediyor. En az yaşamak istedikleri ilçeler listesinin ilk üçü ise Yıldırım, İnegöl ve Osmangazi.

Editör: TE Bilişim