Belediye Başkanı Alper Taban´ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Serhat Caminde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve bazı yöneticiler ile meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan kıraathanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban´a iletme fırsatı buldu.

GÖREVİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYE GAYRET EDECEĞİZ

Kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Vatandaşla sürekli temas halinde olmak adına Bereket Sofralarının kurulduğunu ifade eden Taban, “Her Cuma sabahı olduğu gibi bu hafta da Serhat Camimizde Bereket Soframızı kuralım ve sizlerle bir araya gelelim istedik. Malumunuz Büyükşehir´de yaşanan Başkanlık değişiminden sonraki süreçte İnegöl´de de bir seçim gerçekleşti ve bu seçimde değerli meclis üyesi arkadaşlarımız bizlere teveccühte bulunarak görevi bizlere verdiler. Biz de bu görevi en güzel şekilde tamamlamaya gayret edeceğiz” dedi.

BELEDİYE OLARAK HERKESE EŞİT OLMALIYIZ

Cumanın bereketiyle bereket sofralarını her Cuma farklı bir camide kurduklarını kaydeden Taban, “Bir taraftan vazifemizi yerine getiriyoruz, bir taraftan da cemaatimizle buluşma fırsatını yakalıyoruz. Beraberinde kahvaltımızı yapıyoruz hep birlikte. Vatandaşımızın varsa bize iletmek istediği önerisi, şikayeti, bunları da duymuş oluyoruz. Çok fazla konuşacak değilim. Buraları da siyaset yeri değil. Ben de bir Belediye Başkanıyım. Nihayetinde herkese eşit olmalıyım. Göreve geldiğimde de herkese eşit ve adaletli olacağımı ifade etmiştim. Ki bize yakışanı ve olması gereken de budur. Öncelikle temsil ettiğimiz, mensubu olduğumuz bir partimiz var. Nihayetinde Belediye Başkanı olduğunuzda rozetinizi çıkarıp her düşünceden insanın Belediye Başkanı oluyorsunuz” dedi.

PLANLAMALARIMIZI YAPTIK

Konuşmasını “Şehrimizle alakalı sevdamız var, heyecanımız var. Azimliyiz” sözleriyle sürdüren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Çalışma ekibimizle beraber profesyonel bir şekilde gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne yaklaşık 2 buçuk aydır planlamalarımızı yaptık. Şehrimizle ilgili öncelikli eksiklerimiz nelerdir? Neleri bu kalan zaman zarfında öncelikli olarak çözmeliyiz noktasında planlamalarımızı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteklerini istedik. Kendisi de zaten İnegöl´ün sorunlarını bizlerden daha fazla bilen bir büyüğümüz. Beraberinde biz de İnegöl Belediyesi olarak yapabileceklerimizi revize ettik. Önceliğimiz tabi devam eden projeleri tamamlamak. Devlette devamlılık esastır. Seçim beyanlarımızda ne varsa o vaatlerimizi yerine getireceğiz.”

Alper Taban, şehirle ilgili vatandaşların öneri ve taleplerine de önem verdiklerini hatırlatarak; “Bizim görebildiğimiz, tespit edebildiğimiz konular var ama sizin gözünüzle de tespit ettiğiniz, önerileriniz veya şikayetleriniz varsa bunları da yapmak için çalışacağız” diye konuştu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim